Γήπεδο Ζωής: Ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης υποδέχεται την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Το Γήπεδο Ζωής, ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, και του Παναγιώτη Γιαννάκη, παρουσιάζει το τέταρτο Session, της σχετικής σειράς βιντεοσκοπημένων διαλόγων μεταξύ του Παναγιώτη Γιαννάκη και προσωπικοτήτων από διάφορους τομείς που μπορούν μέσα από τις δράσεις και την πορεία τους να επηρεάζουν μέρος της κοινωνίας.

Στο πιο πρόσφατο Session συνάντησε την  Πηνελόπη Αναστασοπούλου, η οποία μοιράστηκε μαζί του στιγμές από την πορεία της στο χώρο του θεάματος, μίλησε για την μεγαλύτερη αγάπη της, το τραγούδι,  για τη συμβολή των γονιών της στην επαγγελματική της πορεία αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην προσπάθεια να κατακτήσει τους στόχους της. Μέσα από προσωπικές της ιστορίες και βιώματα οι δύο συνομιλητές μεταδίδουν το μήνυμα πως με προσήλωση, επιμονή και σωστή εκπαίδευση μπορούμε να κατακτήσουμε τους στόχους μας.

Το Session, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο κανάλι του Γηπέδου Ζωής στο YouTube και στα Social Media του Οργανισμού, αποτελεί ένα mini-οδοιπορικό στην πορεία της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, από τα παιδικά της χρόνια, τα πρώτα ερεθίσματα που είχε από την οικογένειά της και την βοήθησαν να αντιληφθεί αυτό που θέλει να κάνει πραγματικά, τις δυσκολίες και τις απορρίψεις που συνάντησε στην προσπάθειά της να πετύχει τους στόχους της, αλλά και τις στιγμές περηφάνειας και χαράς που βίωσε, αναφέροντας ότι τους στόχους μας τους κατακτάμε βήμα-βήμα και πως τα εμπόδια αποτελούν «μεταμφιεσμένα» θαύματα που δεν έρχονται τυχαία στη ζωή μας. Στη συζήτηση αναδεικνύονται στοιχεία του χαρακτήρα των ομιλητών και μεταλαμπαδεύονται αξίες όπως η επιμονή, που πρέπει να δείχνουμε για αυτό που αγαπάμε, το πάθος, με το οποίο πρέπει να στηρίζουμε τις επιλογές μας, το θάρρος, που πρέπει να δείχνουμε στις δυσκολίες αλλά και η δύναμη της οικογένειας, που αποτελεί ισχυρή πανοπλία και στήριξη στη ζωή.

Το Γήπεδο Ζωής έχει ως αποστολή να δημιουργήσει μέσα από τρεις βασικούς άξονες, Αθλητισμός – Παιδεία – Πολιτισμός, τις υποδομές και τα ερεθίσματα, ώστε τα παιδιά σχολικής ηλικίας να καταφέρουν να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και να οικοδομήσουν ισχυρό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, τα Sessions στοχεύουν να εμπνεύσουν, τόσο τα παιδιά όσο και τους μεγαλύτερους, να αναπτύξουν και να ενστερνιστούν αξίες που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν πιο κοντά στα όνειρά τους. Οι συζητήσεις που προκύπτουν φιλοδοξούν να αποτελέσουν «μικρά μαθήματα ζωής» και, ιδανικά, να μεταδώσουν αξίες στη νέα γενιά, ώστε να εμπνευστεί και να κινητοποιηθεί.

Τα Sessions που θα ακολουθήσουν αναμένεται να φιλοξενήσουν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, της μουσικής, του θεάτρου που κατάφεραν να διαπρέψουν και να ξεχωρίσουν. Στο τρίτο επεισόδιο, των Video Sessions, ο Παναγιώτης Γιαννάκης συνάντησε τον Εμμανουήλ Καραλή.