Sustainability Bootcamp από την SPW με την υποστήριξη της Microsoft

Η Startup Pathways σε συνεργασία με την Microsoft ανακοινώνει το πρόγραμμα Sustainability Bootcamp for Startups,  ένα εντατικό μονοήμερο πρόγραμμα το οποίο έχει ως σκοπό να εξοπλίσει και να εξοικειώσει τους νέους startuppers με τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να κάνουν sustainable proof  την startup τους. Το Sustainability Bootcamp  έχει σχεδιαστεί και απευθύνεται σε early stage startups και scale ups. Οι θέσεις συμμετοχής είναι περιορισμένες (30) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις αιτήσεις.

Η ατζέντα του Bootcamp περιλαμβάνει expert panels, case presentations και workshops, προκειμένου οι συμμετέχοντες να αντλήσουν ιδέες και γνώσεις από ειδικούς του χώρου. Για ακόμα μία φορά προωθείται η σύνδεση των startups που θα συμμετέχουν με μεγάλα Ελληνικά Corporations και Οργανισμούς καθώς στο event θα παραβρεθούν ως ομιλητές, μέντορες ή παρατηρητές, έμπειρα στελέχη σε θέματα Sustainability από τις εταιρείες MICROSOFT, ΤΑΙΠΕΔ, KOSMOCAR, ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT, GLOBAL SUSTAIN, κ.α.

Αντίστοιχα την γνώση και εμπειρία τους θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες ιδρυτές ScaleUps που συμμετείχαν στον Social Sustainable Entrepreneurship Accelerator που διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2022 η Microsoft σε συνεργασία με την Startup Pathways: Inagros (η πρώτη Ελληνική Startup με Sustainability Manager), Kineo (smart cities) και άλλες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 έως τις 17.00, στο Impact Hub στην Αθήνα. Ξεκινάει έτσι ακόμα μία δυναμική saison για την ενίσχυση των startups από την Startup Pathways και την Microsoft.

Η περίοδος αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Sustainability Bootcamp for Startups sponsored by Microsoft Tickets, Fri, Sep 30, 2022 at 10:00 AM | Eventbrite

Γιατί να ασχοληθώ με τα Sustainable Development Goals; Η δημιουργία ενός πλάνου δράσης για ένα από τα 17 SDGs κρίνεται πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα μίας νεοφυούς επιχείρησης καθώς καταρχήν διασφαλίζει την αποδοχή της από την αγορά και την βοηθάει να ακολουθεί τις τάσεις και τις αναγκαιότητές της. Επιπλέον αποτελεί σημαντικό κριτήριο στην ικανότητα άντλησης κεφαλαίων είτε από VCs είτε από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενώ η διεθνής κανονιστική τάση αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις επιβάλει την ικανοποιητική εξυπηρέτηση δεικτών sustainability από μία νεοφυή επιχείρηση. Σε μία εποχή που για τα περισσότερα θα φροντίζει η τεχνολογία, ο άνθρωπος πρέπει πλέον να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη φροντίδα του ίδιου του ανθρώπου και του πλανήτη.