Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νεφέλη»

    Στο πλαίσιο του έργου  «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την Επαγγελματική Ένταξη αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών στην περιοχή του Δήμου Αλίμου» που υλοποιεί η  Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Νεφέλη», της οποίας συντονιστής φορέας είναι η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ξεκίνησε η Δράση Υλοποίησης  του 1ου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  ΔΟΜΗΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ (από τα τρία συνολικά προγραμματισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα) για τους πρώτους 25 ωφελούμενους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σε σύνολο 80.

    Η πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης 3: «Τοπικές Δράσεις κοινωνικής ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του ΕΠΑΝΑΔ.

    Σκοπός της δράσης είναι η κατάρτιση 25 ανέργων αρχηγών μονογονεϊκών οικογενειών ώστε να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια που θα τους οδηγήσουν στην απασχόληση (εξαρτημένη εργασία), προσανατολιζόμενοι σε σύγχρονους παραγωγικούς τομείς δραστηριότητας, με βάση τις ανάγκες της τοπικής οικονομίας στην περιοχή του Δήμου Αλίμου και των όμορων περιοχών αυτού.

    Το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΕΔΕ, στα Κάτω Πατήσια, έχει διάρκεια 140 ωρών (θεωρεία – πρακτική) και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαϊου.

    Τα θέματα του προγράμματος κατάρτισης αφορούν στις βασικές γνώσεις Management, βασικές γνώσεις Marketing, Συνθήκες Υγιεινής, ΤΠΕ, Τεχνικές αναζήτησης εργασίας, Αποτελεσματική Επικοινωνία κα. και θα τα διδάσκουν έμπειροι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές,  από  τον ΕΟΠΠΕΠ.

    Οι εκπαιδευόμενοι  θα λάβουν 6,39 ευρώ (μεικτά) ανά ώρα κατάρτισης ως επίδομα.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τους τρόπους συμμετοχής σε αυτό, μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστοχώρο της ΑΣ ΝΕΦΕΛΗΣ στο: www.asnefeli.gr.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ