WEST: Στηρίζει τη νεανική καινοτομία

Η WEST υποστηρίζει θερμά την καινοτομία και την εφευρετικότητα, ακόμα περισσότερο όταν αυτή βρίσκεται στην υπηρεσία συνανθρώπων μας που την έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό στέλνει όλη την θετική της ενέργεια και δηλώνει υπερήφανος υποστηρικτής της ομάδας Pop2See Smart Class.
Πρόκειται για την από κοινού προσπάθεια δύο μαθητών Λυκείου από την Πάτρα, της Αλίκη Ράγκου και του Κωνσταντίνου Μαζαράκη, οι οποίοι κατασκεύασαν μια συσκευή που «διαβάζει» τον σχολικό πίνακα και μετασχηματίζει σε ήχο και σε ψηφιακό κείμενο τις σημειώσεις που βρίσκονται πάνω σε αυτόν, σε γραφή μορφής Braille, δίνοντας την δυνατότητα στους μαθητές με προβλήματα όρασης να έχουν ισότιμη διάδραση στην σχολική τάξη! Η ιδέα τους διακρίθηκε στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων του Υπουργείου Παιδείας και βρέθηκε στο Leiden της Ολλανδίας, να διαγωνίζεται στον 33ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022!
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που έχουμε τη ευκαιρία να υποστηρίξουμε έμπρακτα αυτό το εξαίρετο εγχείρημα κι ευχόμαστε ολόψυχα την συνεχή πρόοδο στην ομάδα Robocores, που με το παράδειγμά τους άνοιξαν τον δρόμο για μια ισότιμη και δίκαιη εκπαίδευση για όλους!