ActionAid: Δωρεάν υπηρεσίες για τους κατοίκους του Κολωνού

Έχοντας συμπληρώσει πέντε χρόνια στην οδό Πέτρας 93, το Κέντρο της ΑctionAid στην Αθήνα συνεχίζει να στοχεύει στην υποστήριξη των κατοίκων μέσω μίας ομάδας εξειδικευμένων συμβούλων, αλλά και μιας πληθώρας καινοτόμων προγραμμάτων, που απευθύνονται σε ολόκληρη τη γειτονιά του Κολωνού.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν στο Κέντρο ενισχύουν τους ανθρώπους σε βασικούς τομείς της ζωής τους. Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας, οι κάτοικοι ενημερώνονται για επιδόματα που δικαιούνται, αλλά και για το πού μπορούν να απευθυνθούν για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας, στέγασης, σίτισης, ένδυσης ή ατομικής υγιεινής. Μέσω της Συμβουλευτικής Εύρεσης Εργασίας, οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερες και καταλληλότερες θέσεις απασχόλησης, να αποκτήσουν δεξιότητες και να διευρύνουν τις επαγγελματικές επιλογές τους. Επίσης, η υπηρεσία Συμβουλευτικής Οικονομικής Διαχείρισης προσφέρει δωρεάν πληροφόρηση για ρύθμιση οικονομικών οφειλών, αλλά και διαχείριση φορολογικών ζητημάτων.

Στο Κέντρο προσφέρεται ακόμα μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Μεταξύ αυτών, παρέχονται μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για όλες τις τάξεις του δημοτικού, μαθήματα ελληνικών και αγγλικών για παιδιά και ενήλικες, αλλά και πολλές εκπαιδευτικές δράσεις κι εργαστήρια. Επίσης, η ActionAid, με σκοπό να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα, την ελεύθερη έκφραση και τη συλλογική δράση, επενδύει στην τέχνη μέσω προγραμμάτων και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το θέατρο, τη μουσική και τα εικαστικά.

Έχοντας ήδη υποστηρίξει περισσότερους από 5.000 κατοίκους, η ομάδα του Κέντρου συνεργάζεται με ομάδες πολιτών, δομές και τοπικές επιχειρήσεις και τους ίδιους τους κατοίκους, στοχεύοντας σε μία συμπεριληπτική γειτονιά, στην οποία όλοι και όλες έχουν φωνή.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για όσα παρέχονται δωρεάν στο Κέντρο της ActionAid εδώ