Tetra Pak Hellas: «Κυριακές στη Γη»

Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να φροντίζουν για τα δάση του πλανήτη στην εκπαιδευτική γωνιά της Tetra Pak, στο «Κέντρο της Γης».

Ένα διαφορετικό πρόγραμμα βιωματικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος ξεκίνησε από την Tetra Pak Hellas σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Οργάνωση Γη», με αφορμή την πιστοποίηση της εταιρείας από τον οργανισμό FSC®. Εκατοντάδες παιδιά και γονείς που βρέθηκαν την Κυριακή 31 Μαρτίου στον καταπράσινο χώρο του «Κέντρου της Γης» πέρασαν μια ξεχωριστή μέρα κοντά στη φύση ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να μάθουν γιατί είναι σημαντικό να φροντίζουμε για τα δάση του πλανήτη μας, στην περιβαλλοντική γωνιά της Tetra Pak Hellas.

Διασκεδαστικές δραστηριότητες που είχαν σχεδιάσει παιδαγωγοί ειδικά για τα παιδιά, ενθουσίασαν τους μικρούς επισκέπτες που ζωγράφισαν λευκές χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak και έμαθαν για την αξία της ανακύκλωσης μέσα από ομαδικά παιχνίδια.

Παράλληλα, οι μεγαλύτεροι επισκέφθηκαν την ειδικά διαμορφωμένη έκθεση της Tetra Pak Hellas και ενημερώθηκαν για την υπεύθυνη δασοκομία, την πιστοποίηση την εταιρείας από τον διεθνή οργανισμό Forest Stewardship Council® (FSC®), αλλά και για τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak.

Στο πλαίσιο της 1ης «Κυριακής στη Γη» με την υποστήριξη  της Tetra Pak Hellas πρωταγωνιστικό ρόλο είχε το δέντρο από χάρτινες συσκευασίες που «ζωντάνεψε» με χρωματιστές ζωγραφιές και ευχές για τα δάση του πλανήτη, από παιδιά κάθε ηλικίας.

Η Tetra Pak Hellas υιοθετεί την «Κυριακή στη Γη» στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής της πολιτικής παγκοσμίως να συνεργάζεται με μη κυβερνητικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.

To περιβαλλοντικό πρόγραμμα της Tetra Pak Hellas πραγματοποιείται κάθε Κυριακή από τις 31 Μαρτίου έως και τις 28 Απριλίου από τις 10.00 έως τις 17.00, με δωρεάν πρόσβαση για το κοινό.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση στο «Κέντρο της Γης» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της «Οργάνωσης Γη», www.ogi.gr .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ