Fisher-Price®: Παρουσιάζει τις νέες φιγούρες Little People

Η Fisher-Price®, η #1 μάρκα στα βρεφικά και προσχολικά παιχνίδια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συμπερίληψης, παρουσιάζει τις νέες φιγούρες Little People®. Η σειρά περιλαμβάνει φιγούρες με έξι διαφορετικούς τόνους δέρματος, φύλα, ηλικία, στυλ ντυσίματος, χτενίσματα, διαφορετικά επαγγέλματα (όπως υπεύθυνος για τη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, φούρναρης, φωτογράφος, γιατρός) αλλά και φιγούρες με διαφορετικές παθήσεις, όπως περιορισμένη όραση και λεύκη, καθώς και με ειδικές δεξιότητες, όπως μια φιγούρα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Η σειρά Little People® λανσάρεται την ίδια στιγμή που έρευνα της Fisher-Price® παρουσιάζει τα αποτελέσματα των Ελλήνων γονέων για την ένταξη και την εκπροσώπηση στα παιχνίδια προσχολικής ηλικίας. Η νέα έρευνα διαπιστώνει ότι οι γονείς διακρίνουν τη σημαντικότητα της συμπερίληψης – με το 89% να συμφωνεί πως η πρόσβαση των παιδιών σε παιχνίδια χωρίς αποκλεισμούς είναι απαραίτητη – η οποία δεν εντοπίζεται σε πολλά παιχνίδια, με το 76% των Ελλήνων γονέων να συμφωνεί πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ένταξη και συμπερίληψη στα προσχολικά παιχνίδια. Παράλληλα το 30% δηλώνει ότι οι επιλογές παιχνιδιών που προάγουν την συμπερίληψη σήμερα, είναι λίγες έως καθόλου.

Η Lisa Lohiser Διευθύντρια της Early Childhood Development Έρευνας στο Κέντρο Ερευνών της Fisher-Price αναφέρει «Από πολύ μικρή ηλικία, τα παιδιά αρχίζουν να παρατηρούν τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές γύρω τους. Η επαφή τους με μια ευρεία εκπροσώπηση είναι σημαντική. Με δεδομένο ότι το παιχνίδι αποτελεί σημαντικό θεμέλιο για την προσχολική εκπαίδευση, οι φιγούρες Little People® δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να παρατηρήσουν τη μοναδικότητα κάθε φιγούρας, να εξερευνήσουν και να εκτιμήσουν τη διαφορετικότητα που υπάρχει γύρω τους με έναν πραγματικά διασκεδαστικό τρόπο.» Η σειρά Little People® προάγει τη συμπερίληψη, με περισσότερους από 100 διαφορετικούς χαρακτήρες οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να είναι μια σύγχρονη αναπαράσταση της κοινωνίας και της οικογένειας, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα από φιγούρες με διαφορετικά backgrounds, διαφορετικές θέσεις εργασίας, εθνικότητες, φύλα, ικανότητες και ηλικίες. Στην πραγματικότητα, στο πλαίσιο των δεξιοτήτων που αναπτύσσονται μέσα από τα παιχνίδια της Fisher-Price (Φυσικές, Γνωστικές, Κοινωνικές & Συναισθηματικές), οι φιγούρες Little People® βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν δεξιότητες με γνώμονα τη συμπερίληψη.

Η Νατάσα Πετροπούλου, υπεύθυνη της Fisher-Price, αναφέρει: «Οι φιγούρες Little People® δημιουργήθηκαν για να προάγουν την ένταξη και τη συμπερίληψη μέσα από το παιχνίδι. Βοηθώντας τα παιδιά σε προσχολική ηλικία να αναγνωρίσουν τις διαφορές των ανθρώπων, θέτουμε τις βάσεις για να εξοικειωθούν περισσότερο με την κοινωνική αποδοχή γύρω τους. Στόχος μας είναι το παιχνίδι με τις φιγούρες Little People® να λειτουργήσει, παρακινώντας και ενθαρρύνοντας μια καλύτερη εκπροσώπηση στα παιχνίδια προσχολικής ηλικίας σε όλους τους τομείς. Γνωρίζουμε όμως, ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται πολλή δουλειά και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η σειρά Little People® να αποτελεί πρεσβευτή της συμπερίληψης.»

Η σειρά Little People® της Fisher-Price είναι διαθέσιμη στην αγορά από τον Οκτώβριο 2022.