Νέο ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν η Τακτική Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης  γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Η Ένωση αποτελεί έναν σύνδεσμο γυναικών που δραστηριοποιούνται στην τουριστική και πολιτιστική βιομηχανία της Ελλάδος και αποσκοπεί στο να φέρει κοντά γυναίκες, οι οποίες μοιράζονται κοινούς στόχους και όραμα για την ανάπτυξη του Πολιτισμού και του Τουρισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη Γενική συνέλευση, το απερχόμενο ΔΣ αναφέρθηκε στο έργο που άφησε πίσω κατά τη θητεία της.

Πιο συγκεκριμένα, η απερχόμενη Πρόεδρος κα Υλιάνα Στέγγου δήλωσε  «Η Ένωση αν και στο ξεκίνημά της είχε να αντιμετωπίσει μία πρωτοφανή κρίση όπως η πανδημία που επηρέασε αρνητικά τόσο τον τουρισμό όσο και τον πολιτισμό, εντούτοις πετύχαμε να έχουμε ενεργή παρουσία».

Επιπλέον η πρώην Γενική Γραμματέας κ. Χρύσα Βουλγαρίδου,  αναφορικά με τα κεκτημένα του απερχόμενου συμβουλίου δήλωσε πως:  «Κατά τη διάρκεια της θητείας μας χτίσαμε σχέσεις και εμπεδώσαμε την αξιοπιστία μας όπως μαρτυρά η συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, Τουρισμού και τον ΕΟΤ ενώ ταυτόχρονα, οργανώσαμε εκδηλώσεις, εκφράσαμε τις απόψεις μας και πετύχαμε καίριες παρεμβάσεις τόσο με επιστολές όσο και με την παρουσία μας σε σημαντικά συνέδρια, βελτιώνοντας την αναγνωρισιμότητα και εμπεδώνοντας το κύρος του Σωματείου μας».

Η  Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την ανακήρυξη της  απερχόμενης  Προέδρου Υλιάνας Στέγγου ως Επίτιμης  Προέδρου.

Στις εκλογές που ακολούθησαν ορίστηκαν τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία συνήλθαν σε Σώμα υπό την ακόλουθη σύσταση: Ως νέα Πρόεδρος εξελέγη η κα Αφροδίτη Αρβανίτη και Αντιπρόεδρος η κα Χρύσα Βουλγαρίδου ενώ η κα Ευτυχία Ιωαννίδου ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.  Η κα Άντζελα Καμπουράκη εκλέχθηκε Ταμίας και η κα Φρόσω Ζαρουλέα ορίστηκε ως Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η κ. Αφροδίτη Αρβανίτη, η οποία αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Προέδρου της Ένωσης, δήλωσε  «Είναι μεγάλη μου τιμή η εκλογή μου στον ρόλο της Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό. Οι γυναίκες πλέον «παίζουν» καθημερινά πρωταγωνιστικό  ρόλο στην εξέλιξη και ενδυνάμωση του Πολιτισμού αλλά και στο επιχειρείν του Τουρισμού. Η εξαιρετική σημασία της σύνδεσης του Πολιτισμού μας με όλο το φάσμα της Τουριστικής δραστηριότητας και ο καταλυτικός ρόλος των γυναικών στην ανάδειξή της θα είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Η κα Αρβανίτη, συνέχισε λέγοντας «Με στοχευμένες

 

κινήσεις, συνεχή εκπαίδευση και υποστήριξη σε όλα επίπεδα καθώς και με το χάρισμα της επικοινωνίας που διαθέτουν, οι γυναίκες πλέον διεκδικούν επάξια θέσεις ευθύνης ιδιαίτερα στους τομείς αυτούς. Πρωταρχική αποστολή δική μου και του νέου ΔΣ είναι να συνεχίσουμε με επιτυχία το έργο της Ένωσης και μέσα από στοχευμένες δράσεις να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενισχύσουμε τη δικτύωσή μας και να αναδείξουμε τις γυναίκες που ξεχωρίζουν με το έργο τους στον Πολιτισμό και Τουρισμό».