CSE: Εκδήλωση για τα ESG & Net-Zero Trends του 2023

Περισσότερα από 30 αναγνωρισμένα στελέχη του τομέα της Βιώσιμης Ανάπτυξης παρευρέθησαν στο υψηλών προδιαγραφών workshop με θέμα «ESG και Net-Zero Προσκλήσεις και Ευκαιρίες», που διοργάνωσε το Κέντρο Αειφορίας (CSE) στις 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο New Hotel.

Το workshop απευθυνόταν σε υψηλόβαθμα στελέχη εταιριών που επιδιώκουν να ενσωματώσουν ή/και εφαρμόζουν ήδη στην εταιρική στρατηγική τους τις αρχές της βιωσιμότητας και των κριτηρίων ESG και θέλουν να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τις τρέχουσες εξελίξεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο 

Στο workshop οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τέσσερις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις: 

  • Όλες τις νέες τάσεις στο ESG για το 2023 όπως φαίνεται να διαμορφώνονται από τις νομοθετικές ρυθμίσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, από τον Πρόεδρο του Κέντρου Αειφορίας (CSE) Νίκο Αυλώνα.
  • Τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρίες στην αγορά της Αμερικής και Καναδά έχουν ανταποκριθεί στις προκλήσεις του ESG Reporting, από τον επικεφαλής συμβουλευτικών υπηρεσιών του CSE στην Βόρεια Αμερική Thomas Weber, σε live σύνδεση από τα γραφεία του CSE στο Σικάγο.
  • Τις προσκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει μία στρατηγική ESG, από τη Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων της ΕΥΔΑΠ,  Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου. 
  • Τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει με επιτυχία η Nova-WIND, από την Corporate Affairs & ESG Manager, Αγγελική Ελευθερίου.

Μετά τις παρουσιάσεις  αναλύθηκαν περαιτέρω οι τάσεις για το 2023 και μέσα από έναν γόνιμο διάλογο παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους οι εκπρόσωποι διαφορετικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της βιώσιμης ανάπτυξης και χρηματοδότησης μέσα από τα κριτήρια ΕSG.

Το Κέντρο Αειφορίας CSE, πιστό πάντα στις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, διοργάνωσε την εκδήλωση φροντίζοντας για τη μείωση όλων των εκπομπών ρύπων που μπορούν να αποφευχθούν και για τις εναπομείνασες αναπόφευκτες εκπομπές προχώρησε, με την πολύτιμη συνεργασία του έγκριτου Ευρωπαϊκού Οργανισμού First Climate, στην αντιστάθμισή τους, ώστε να πιστοποιηθεί το event ως Κλιματικά Ουδέτερο.