Με στόχο την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη

Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011, η οποία είναι η 4η κατά σειρά, αποτελεί μια πηγή ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών για τη στρατηγική και τις δεσμεύσεις της MAMIDOIL JETOIL σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Στην Έκθεση αυτή συγκεντρώνονται και παρουσιάζονται όλες οι δράσεις και τα προγράμματα που εφάρμοσε μέσα στο 2011 σχετικά με την εταιρική της υπευθυνότητα η εταιρεία, πιστή στις αρχές και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, με σκοπό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής και να συμβάλει προς την κατεύθυνση της αειφόρου και βιώσιμης ανάπτυξης.

Το σημαντικό 2011

Το 2011 ήταν ένας σημαντικός χρόνος για την JETOIL όσον αφορά την ΕΚΕ. Μεταξύ άλλων είχε τη χαρά να διακριθεί για 2η συνεχόμενη χρονιά στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας (CR Index), λαμβάνοντας τον Απρίλιο του 2012 τη διάκριση SILVER. Mάλιστα, στα πλαίσια αυτής της συμμετοχής, έλαβε και τη διάκριση Best Progress Silver Award. Παράλληλα, η εταιρεία τον Μάρτιο του 2011 βραβεύτηκε από το Κέντρο Αειφορίας & Αριστείας (CSE) και τον ελβετικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό myclimate με το βραβείο «Υπολογισμού και μείωσης ανθρακικού αποτυπώματος στα Ι.Χ. βυτιοφόρα». Ακόμη θα πρέπει να σημειωθεί πως το Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησε να λειτουργεί και η ομάδα ΕΚΕ, που σκοπό έχει, μεταξύ άλλων, να προτείνει και να εφαρμόσει προγράμματα πάνω στους βασικούς άξονες της ΕΚΕ στους οποίους κινείται η JETOIL, αναφερόμενη, μάλιστα, απευθείας στο Δ.Σ. της εταιρείας. Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί πως η εταιρεία το 2011 παρά την
ύφεση διατήρησε όλο το προσωπικό της, ενώ πραγματοποίησε και ενέργειες επέκτασης των εθελοντικών δράσεων των εργαζομένων της.

Ακόμη, θεωρώντας πως αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας, η JETOIL συνέχισε και το 2011 τα προγράμματά της ενισχύοντας, όπως και κάθε χρόνο, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, φορείς, ιδρύματα, ευπαθείς ομάδες, αθλητές, σωματεία και πολιτιστικά δρώμενα. Παράλληλα, αύξησε την παροχή δωρεάν πετρελαίου θέρμανσης σε ιδρύματα, φορείς, οικογένειες και σχολεία.

Σταθερή δέσμευση

Όπως σημειώθηκε, η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011 είναι η 4η κατά σειρά, καθώς από το Μάρτιο 2009 η MAMIDOIL JETOIL εκδίδει ετήσιες Εκθέσεις Κοινωνικής Υπευθυνότητας μέσω των οποίων επιβεβαιώνεται η δέσμευση της εταιρείας και η προσήλωσή της στην ΕΚΕ. Έχοντας ενσωματώσει την Εταιρική Υπευθυνότητα στην εταιρική στρατηγική της, έχοντας καταγράψει τους συμμετόχους της (stakeholders) και μέσω διαφόρων διεργασιών, η εταιρεία παρουσιάζει σε αυτές όλα τα προγράμματα και τις δράσεις της με επίκεντρο τους βασικούς άξονες της ΕΚΕ, τους δείκτες με βάση τους οποίους μετρά την πρόοδό της, καθώς και τους στόχους και τις δεσμεύσεις της για το μέλλον, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους συμμετόχους της να ενημερωθούν μέσω των Εκθέσεων και να αξιολογήσουν τα παραπάνω.

Η σύνταξη της Έκθεσης

Η ανάπτυξη και η σύνταξη της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011 πραγματοποιήθηκε βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών G3 του Global Reporting Initiative (Παγκόσμια Πρωτοβουλία Υποβολής Αναφορών – Global Reporting Initiative). Παράλληλα, βασίζεται πάνω στις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, τις οποίες η εταιρεία ασπάζεται και έχει προσυπογράψει από το 2010. H MAMIDOIL JETOIL έχει αξιολογήσει τον Απολογισμό Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και έχει εκτιμήσει το επίπεδο εφαρμογής ως προς τις κατευθυντήριες οδηγίες GRI G3, σε επίπεδο εφαρμογής C+. To Κέντρο Αειφορίας (CSE) ανέλαβε να παράσχει εξωτερική διασφάλιση για την Έκθεση.

*Η περίληψη του απολογισμού δημοσιεύθηκε στην 3η έκδοση CSR Reports.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ