Ακαδημία Αθηνών: Δράση “Πρασινίζοντας την πόλη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής”

Το Κέντρον Ερεύνης Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ, το ΙΟΒΕ και με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, διοργανώνουν στο πλαίσιο το EIT Climate-KIC Greece Hub την εκδήλωση Climathon στον Βόλο στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2022, με θέμα: “Πρασινίζοντας την πόλη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής“. Η αστική χλωρίδα του Βόλου, άμυνα απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Για 24 ώρες, ομάδες συμμετεχόντων αποτελούμενες από πολίτες κάθε ηλικίας συγκεντρώνονται για να αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες του ΕΙΤ Climate-KIC (Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας για το κλίμα), η οποία υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ).

Στόχος του είναι η υποστήριξη των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το Climathon έχει ήδη ενώσει εκατοντάδεςμεγάλες πόλεις σε όλες τις ηπείρους, οδηγώντας σε καινοτόμες δράσεις για το αστικό περιβάλλον!

Η πρόκληση του Climathon αφορά στην καλύτερη ανάπτυξη και αξιοποίηση της αστικής χλωρίδας του Βόλου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. 

Πληροφορίες και εγγραφή στον ιστότοπο https://climathon.climate-kic.org/volos»