Bayer Ελλάς: Ξεκινά ο νέος κύκλος του ανανεωμένου προγράμματος Level-up|G4A

H Bayer Ελλάς, πιστή στη δέσμευσή της για καινοτομία σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής της και αναγνωρίζοντας τη δύναμη της συνεργασίας απέναντι στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις, ανακοινώνει την έναρξη του νέου κύκλου του προγράμματος Level-up που  πραγματοποιείται για 2η συνεχόμενη χρονιά, ανανεωμένο σε Level-up| G4A.  

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2021 για υποστήριξη και συμβουλευτική νεοφυών επιχειρήσεων, διαφορετικής ωριμότητας, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω και από την Bayer AG μέσω του προγράμματος Ανοικτής Καινοτομίας G4A. 

Για το 2022, το ανανεωμένο πρόγραμμα Level-up|G4A, περιλαμβάνει δύο βασικούς άξονες:  

α. Το Level-up |G4A Incubator: Ο άξονας αυτός αφορά σε πανεπιστημιακές ομάδες και ομάδες ερευνητών από τους κλάδους της Υγείας και της Αγροδιατροφής, που θέλουν να εξελίξουν μία καινοτόμο ιδέα ή έργο σε επιχειρηματική πρόταση και 

β. Το Level-up|G4A Accelerator που αφορά  σε νεοφυείς επιχειρήσεις της βιομηχανίας της Υγείας και της Γεωργίας, οι οποίες βρίσκονται σε pre-seed/ Seed επίπεδο 

Το 2021, οι 8 νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, προερχόμενες τόσο από τον χώρο της υγείας όσο και από τον αγροτοδιατροφικό τομέα, είχαν τη δυνατότητα να γνωριστούν μεταξύ τους και παράλληλα με τους μέντορες και ειδικούς της Bayer να εξελίξουν τις εταιρείες τους και να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους, εντός και εκτός της εταιρείας.  

Για το 2022, θα επιλεχθούν  και πάλι 10 υποψήφιοι για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα  προερχόμενοι και από τους δύο άξονες του προγράμματος, ήτοι 5 ερευνητικές ομάδες και 5 νεοφυείς επιχειρήσεις. 

Οι ανάγκες των νεοφυών επιχειρήσεων και των ομάδων θα καλυφθούν μέσω των ολοκληρωμένων υπηρεσιών που προσφέρει το πρόγραμμα Level-up | G4A. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα παρέχει δωρεάν πρόσβαση στους συμμετέχοντες τις ακόλουθες υπηρεσίες: 

  • Mentoring από εξειδικευμένα, υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, με εμπειρία στον χώρο της Υγείας και της Γεωργίας.   
  • Συμβουλευτική από στελέχη της εταιρείας, ώστε η νεοφυής επιχείρηση ή η ομάδα να αποκτήσει επιπλέον εφόδια αν και εφόσον συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer (όπως το G4A) ώστε να αποτελέσει υποψήφιο συνεργάτη της εταιρείας τοπικά ή σε περιφερειακό επίπεδο.  
  • Συμμετοχή σε τρίωρα σεμινάρια και ανοικτές συζητήσεις πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η ανεύρεση χρηματοδότησης, η κατάρτιση επιχειρηματικού πλάνου, το branding, τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη διαμόρφωση επιτυχημένης ομάδας. 

Η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ξεκινά στις 19 Σεπτεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου 2022. Η έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος είναι στις 16 Νοεμβρίου 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023. Κατά την ολοκλήρωση του προγράμματος Level-up|G4A Accelerator, μία από τις 5 νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετείχαν, θα επιλεχθεί βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, για να λάβει χρηματικό έπαθλο.  

Το συνοπτικό χρονοδιάγραμμα υποβολής αιτήσεων και ολοκλήρωσης της επιλογής είναι διαθέσιμο εδώ.   

H κυρία Σόνια Μουσαβερέ, Επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς και Υπεύθυνη του προγράμματος Level-up|G4A για την Ελλάδα  δήλωσε σχετικά: «Η Bayer Ελλάς, μια εταιρεία με ηγετική θέση στους τομείς της Υγείας και της Γεωργίας, στέκεται πάντα αρωγός σε καινοτόμα επιχειρηματικά εγχειρήματα που θέτουν ισχυρές βάσεις για το μέλλον. Η εταιρεία ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων ιδεών, που μας φέρνουν πιο κοντά στο όραμα μας ‘’Υγεία και Τροφή για όλους’’. Το πρόγραμμα Level-up | G4A έρχεται να προσφέρει τα εφόδια εκείνα που χρειάζονται για ανάπτυξη και συνεχή εξέλιξη, τόσο των νεοφυών επιχειρήσεων, όσο και των εξαιρετικών ερευνητικών ομάδων της χώρας μας, ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το Ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Άλλωστε, για να ανταποκριθούμε σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον, χρειαζόμαστε καινοτόμες λύσεις και αυτές μπορούν να επιτευχθούν, μόνο μέσω της ουσιαστικής και αποτελεσματικής συνεργασίας.»