Chiesi Hellas: Πιστοποιήθηκε εκ νέου ως B Corp εταιρεία

Η Chiesi Hellas επιβεβαιώνει ότι είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρεία που πρωτοπορεί σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης λαμβάνοντας εκ νέου την πιστοποίηση Benefit Corporation (B Corp). Η βιωσιμότητα είναι πυλώνας του στρατηγικού πλάνου της εταιρείας, η οποία έχει υιοθετήσει ένα εξελιγμένο επιχειρηματικό παράδειγμα. 

Το 2019 η Chiesi Hellas πιστοποιήθηκε για πρώτη φορά ως B Corp εταιρεία. Η επαναπιστοποίηση αποτελεί επίσημη αναγνώριση των συντονισμένων προσπαθειών της εταιρείας για δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος με σεβασμό προς τον ασθενή, τους εργαζόμενους, το περιβάλλον και την κοινωνία και, ταυτόχρονα, μια ανανέωση της καταστατικής της δέσμευσης να συνεχίσει να υπηρετεί έναν διττό σκοπό: να δημιουργεί αξία τόσο για την επιχείρηση όσο και για την κοινωνία και το περιβάλλον.

Η πιστοποίηση B Corp είναι διεθνής. Ως B Corp πιστοποιούνται από τον αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό B Lab οι εταιρείες με κερδοσκοπικό χαρακτήρα που εξισορροπούν το κέρδος και την ωφέλεια, σύμφωνα με υψηλά πρότυπα κοινωνικής και περιβαλλοντικής απόδοσης, διαφάνειας προς το κοινό και νομικής υπευθυνότητας. Της πιστοποίησης προηγείται βαθμολόγηση των εταιρειών στη βάση μιας απαιτητικής και πολύμηνης διαδικασίας αξιολόγησης ως προς το εταιρικό αποτύπωμα σε πέντε τομείς: την διακυβέρνηση, τους εργαζόμενους, την κοινωνία, το περιβάλλον και τους πελάτες. Σήμερα, το δίκτυο των πιστοποιημένων B Corp εταιρειών αποτελείται μόνο από 5.893 εταιρείες σε 85 χώρες παγκοσμίως από 158 διαφορετικούς κλάδους, με κοινό στόχο να χρησιμοποιούν την επιχειρηματική τους δράση ως Δύναμη για το συλλογικό καλό. 

Η Chiesi Hellas πιστοποιήθηκε εκ νέου επιτυγχάνοντας συνολική βαθμολογία που ανήλθε στους 103,8 βαθμούς. Πρόκειται για άλμα εταιρικής προόδου σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης που αποτυπώνεται στους επιπλέον 20,9 βαθμούς που απέσπασε η εταιρεία σε σύγκριση με τη βαθμολογία που συγκέντρωσε το 2019 (82,9). Η εταιρεία αξιολογήθηκε και βαθμολογήθηκε υψηλά για τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις, όπως αυτές αποτυπώνονται στις εγκαταστάσεις της, στη λειτουργία της, στη χρήση των φυσικών πόρων και της ενέργειας και στις εκπομπές ρύπων. Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε, επίσης, και για το κοινωνικό της αποτύπωμα, όπως καταμετρήθηκε με βάση την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την συμμετοχή σε δράσεις εθελοντισμού.

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, δήλωσε «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επαναπιστοποίηση, καθώς είναι το αποτέλεσμα τριών χρόνων σκληρής προσπάθειας και αφοσίωσης. Ανήκουμε στις εταιρείες που επιλέξαμε να προχωρούμε στο ταξίδι της επιχειρηματικότητας δείχνοντας έμπρακτα το σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σε αυτό το ταξίδι ελπίζουμε να βρούμε σύντομα και άλλους συνοδοιπόρους και στη χώρα μας».