Affidea: Ολοκληρωμένος προληπτικός έλεγχος για άντρες σε προνομιακή τιμή

    Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Αντρών, 19 Νοεμβρίου, ο Όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea επισημαίνει την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης και παρέχει εξετάσεις προληπτικού ελέγχου του προστάτη σε προνομιακή τιμή για όλο τον Νοέμβριο.

    Συγκεκριμένα, η προσφορά εξετάσεων περιλαμβάνει PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο) – Free PSA – Ratio. Για τις παραπάνω εξετάσεις δεν απαιτείται παραπεμπτικό ιατρού ή ραντεβού. Πρόκειται για εργαστηριακές εξετάσεις αίματος οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο στην πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του προστάτη. 

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Διαγνωστικό Κέντρο της Affidea που σας εξυπηρετεί ανά την Ελλάδα.

    Εσύ έλεγξες τον προστάτη σου;

    Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άντρες, ενώ συνιστά την δεύτερη αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα σε άντρες άνω των 50 ετών. 

    Η νόσος συνήθως αναπτύσσεται αργά και δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα συμπτώματα μέχρι να φτάσει σε προχωρημένο στάδιο. Ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι απαραίτητος για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Λόγω του ασυμπτωματολογικού χαρακτήρα της νόσου, καθώς και σε περιπτώσεις οικογενειακού ιστορικού, η εξέταση προστάτη συστήνεται να ξεκινά από την ηλικία των 40 ετών. 

    Η Ημέρα των Αντρών είναι μια καλή ευκαιρία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ανδρικού πληθυσμού για μια νόσο που αφορά εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

    Ας μην ξεχάσουμε να τους πούμε «Χρόνια Πολλά» και φυσικά να τους υπενθυμίσουμε να φροντίζουν την υγεία τους. Γιατί η υγεία είναι πάνω από όλα!