Κωτσόβολος: Πραγματοποιήθηκε για 9η χρονιά η «Ημέρα Καλής Πράξης»

Η Κωτσόβολος, πιστή στο όραμά της να προσφέρει μία καλύτερη ζωή σε όλους, είδε για άλλη μια φορά τη μεγαλύτερη εικόνα και με υπευθυνότητα προς την Κοινωνία και το Περιβάλλον πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, για 9η συνεχή χρονιά, την «Ημέρα Καλής Πράξης», τη μεγαλύτερη ενέργεια εθελοντισμού της εταιρείας.

Η «Ημέρα Καλής Πράξης» αποτελώντας πλέον μία καθιερωμένη δράση εθελοντισμού για την Κωτσόβολος, ήταν φέτος αφιερωμένη σε δύο πυλώνες: τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον. Περισσότεροι από 1.600 εθελοντές συνολικά από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, ανέδειξαν μέσα από 45 ξεχωριστές «Καλές Πράξεις» τη σημασία του εθελοντισμού και έδωσαν το παράδειγμα για το πως πρέπει όλοι μας να προσπαθούμε, για μία Καλύτερη Κοινωνία, για ένα βιώσιμο μέλλον. 

Όλα τα καταστήματα Κωτσόβολος ανά την Ελλάδα, ανταποκρίθηκαν το καθένα με τον δικό του μοναδικό τρόπο στο κάλεσμα της εταιρείας και υποστήριξαν τοπικούς φορείς της περιοχής τους, πραγματοποιώντας μια εθελοντική δράση αφιερωμένη, είτε στο περιβάλλον, είτε σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, οι κεντρικές δομές της Κωτσόβολος, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα καταστήματα Κωτσόβολος στην Αττική και φρόντισαν το περιβάλλον μέσα από μια ξεχωριστή δράση στην παραλία του Σχινιά, και συγκεκριμένα στο ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας παράκτιο οικοσύστημα που ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά – Μαραθώνα. 

Ειδικότερα, οι άνθρωποι της Κωτσόβολος που εργάζονται στα καταστήματα της Αττικής, στα υποστηρικτικά γραφεία, στο επισκευαστικό κέντρο, στις αποθήκες και στο τηλεφωνικό κέντρο, συγκεντρώθηκαν στην παραλία του Σχινιά και αφού φόρεσαν γάντια και πήραν σάκους, ξεκίνησαν τον καθαρισμό, υπό την καθοδήγηση της εξειδικευμένης περιβαλλοντικής οργάνωσης, iSea. Οι εκπρόσωποι της Οργάνωσης μοιράστηκαν με την εταιρεία σημαντικές πληροφορίες για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, έδωσαν οδηγίες για τον αποτελεσματικό καθαρισμό των παραλιών και επεσήμαναν τη σωστή διαδικασία ανακύκλωσης των απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν. Σε αυτή τη δράση, συνέβαλε η Mari Recycling με την τοποθέτηση κάδων πολλαπλών χρωμάτων για την απόρριψη διαφορετικών ανακυκλώσιμων υλικών. Τα απολογιστικά νούμερα της δράσης στην Αττική αποδεικνύουν πως όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, καθώς κατά τη δράση συγκεντρώθηκαν 50 σάκοι από τους οποίους 6,5 κιλά ήταν τα ανακυκλώσιμα και 90 κιλά τα υπόλοιπα απορρίμματα. Τα πιο κοινά απορρίμματα που συλλέχθηκαν ήταν τα αποτσίγαρα και τα μικρά κομμάτια πλαστικού.

Οι μεγαλύτεροι, ωστόσο, εθελοντές ήταν τα μικρά «Κωτσοβολάκια», τα παιδιά των εργαζομένων της εταιρείας, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δράση όχι μόνο της Αττικής, αλλά και σε κάποιες από τις υπόλοιπες της Ελλάδας και να νιώσουν τη χαρά της συνεισφοράς. 

H καλή διάθεση, το χαμόγελο, η θέληση για συνεισφορά και η ενέργεια την εθελοντών της Κωτσόβολος, έκαναν τη διαφορά τη φετινή Ημέρα Καλής Πράξης και την έκαναν ξεχωριστή για όλους. Όλοι οι άνθρωποι της Κωτσόβολος απέδειξαν και φέτος πως μία μικρή πράξη είναι αρκετή για μία Καλύτερη Ζωή και πως όταν προσπαθούμε όλοι μαζί, μπορούμε να φτάσουμε ακόμα πιο μακριά!