Tommy Hilfiger: Συνεργασία της με τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Martine Rose

H Tommy Hilfiger, η οποία ανήκει στην PVH Corp. [NYSE: PVH], ανακοινώνει με ενθουσιασμό τη συνεργασία της με τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Martine Rose και παρουσιάζει την capsule collection Tommy Jeans X Martine Rose για το Φθινόπωρο 2022. Εμπνευσμένη από την αμοιβαία αγάπη για το sportswear, η συλλογή αποτελείται από μοντέρνα βασικά στοιχεία που συνδυάζουν το streetwear style με χαρακτηριστικές prep λεπτομέρειες που αναβαθμίζουν την γκαρνταρόμπα.

Δίνοντας ένα φρέσκο τόνο στην αισθητική των δύο brands, η gender-inclusive συλλογή, είναι εμπνευσμένη από τα 90s icons της TOMMY HILFIGER τα οποία εκσυγχρονίζονται μέσα από τη ματιά της Martine Rose. Ένα δυναμικό παιχνίδι χρώματος και σχεδίων εφαρμοσμένων σε υπερβολικές σιλουέτες συναντάται σε όλη τη συλλογή, συνδυάζοντας τη δυναμική του streetwear με μια πινελιά σαρκασμού. Βασικά κομμάτια αποτελούν το varsity jacket, το hoodie, το puffer και το robe coat, που αναμειγνύονται με pop λεπτομέρειες, over-dye φινιρίσματα και τα χαρακτηριστικά patterns της Martine.

«Η συνεργασία με τη Martine με ενέπνευσε και πραγματικά με ώθησε σε νέα δημιουργικά μονοπάτια», λέει ο Tommy Hilfiger. «Λατρεύω όταν έρχεται ένας σχεδιαστής και βάζει τις δικές του πινελιές αισθητικής σε δικά μας iconic κομμάτια παλαιότερων συλλογών. Η συλλογή αυτή είναι αναβαθμισμένη και μοναδική, και πραγματικά αναδεικνύει πόσο εφευρετική είναι η δουλειά της Martine.»

«Μου άρεσε πολύ που είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω την αμερικανική υποκουλτούρα και να δημιουργήσω μια καμπάνια που όχι μόνο εξυμνεί, αλλά δικαίως προβάλλει τις diverse κοινότητες», λέει η Martine Rose. «Η TOMMY HILFIGER ήταν πάντα ένα brand από το οποίο αντλούσα έμπνευση, οπότε αυτή η συνεργασία ήταν ένα πάντρεμα που ήρθε φυσικά».

Γυρισμένη στα προάστια του Miami της Florida από τον διάσημο φωτογράφο Buck Ellison, η καμπάνια παρουσιάζει diverse ζευγάρια σε κλασικά οικιακά περιβάλλοντα, με στόχο να επαναπροσδιορίσει την παραδοσιακή αμερικανική κουλτούρα της δεκαετίας του ’90. Ακριβώς όπως τα chaps και τα jockstraps jeans της Martine δίνουν έναν ανάλαφρο και ριζοσπαστικό τόνο στα hero products, αυτή η πολιτιστικά πλούσια και δυναμική καμπάνια αντιπροσωπεύει το σημερινό και υπέροχα ποικιλόμορφο πνεύμα της σύγχρονης Αμερικής.

Η Martine Rose ίδρυσε την ομώνυμη εταιρεία ανδρικών ενδυμάτων της στο Λονδίνο το 2007 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο brand, διατηρώντας παράλληλα τον underground cult χαρακτήρα του. Ο μοναδικός τρόπος προσέγγισης αναλογιών, σιλουετών και υφών, καθώς και η ξεκάθαρη αναφορά σε διαφορετικά πολιτισμικά στοιχεία, συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν τη δουλειά της και τονίζονται ιδιαίτερα σε αυτήν την capsule συλλογή.