ΟΚ! Anytime Markets A.E.: Πρωτοβουλία για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής υπευθυνότητας

Το νέο project περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης της OK! Anytime Markets A.E. δημιουργήθηκε προκειμένου να ενημερώσει και να ενώσει τους ανθρώπους γύρω από καίρια κοινωνικά ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την κοινωνία. Στόχος να εμπνεύσει αισιοδοξία για αλλαγή, σε επίπεδο καθημερινών απλών συνηθειών, που μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στον τρόπο ζωής κάθε ατόμου ξεχωριστά, αλλά και όλων συλλογικά.

Από το ξεκίνημά της, η επιχείρηση δημιούργησε μια πιο άμεση και στενή σχέση με την τοπική κοινωνία. Πυξίδα στις δράσεις της η φράση «Δίπλα σε κάθε γειτονιά, κοντά σε όσους έχουν ανάγκη». Σήμερα, η ΟΚ! Anytime Markets A.E., ηγέτης στην ελληνική αγορά ως ο μεγαλύτερος πρεσβευτής ενός οργανωμένου δικτύου καταστημάτων ευκολίας, ζει και αναπτύσσεται μέσα σε αυτές τις γειτονιές μαζί με τους ανθρώπους.

Το project 

Η ΟΚ! Anytime Markets A.E., ακλόνητη στις αξίες της, με σοβαρότητα, αξιοπιστία, τιμιότητα και ενσυναίσθηση, παρουσιάζει το νέο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Ευαισθητοποίησης eimasteoloiok.gr.  Έμπνευση για το εγχείρημα αποτέλεσε η μέχρι πρότινος δράση της επιχείρησης, που ενίσχυε μικρότερες ή μεγαλύτερες ενέργειες προσφοράς. Με γνώμονα την ανάγκη για προώθηση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας δημιουργήθηκε ένα πλάνο που θα ενδυνάμωνε τους δεσμούς ανάμεσα στην εταιρεία και τον κόσμο μέσα από τη σύσταση μιας ενεργούς κοινότητας ενημερωμένης, που συμμετέχει στο μήνυμα της βελτίωσης και ικανοποιεί η ίδια την ανάγκη της προσφοράς, επιλέγοντας ένα κατάστημα ΟΚ! Anytime Markets.

Για να είμαστε όλοι ΟΚ!

Κάν’ το αλλιώς…

ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Στόχος 

Μέσα από τέσσερις κεντρικούς θεματικούς άξονες, η ΟΚ! Anytime Markets A.E., καλεί τον κόσμο να κάνει μικρές αλλαγές στις επιλογές του, υιοθετώντας συνήθειες που μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής όλων. Στόχος είναι η ενημέρωση και κινητοποίηση τόσο των πελατών της όσο και των ανθρώπων της σε θέματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής αλλά και προσωπικής φροντίδας και ευεξίας. Οι τέσσερις άξονες λειτουργούν ως οδηγοί στην προσπάθεια για κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία, εγκαθιδρύοντας το μήνυμα «είμαι μέρος της λύσης».

Οι τέσσερις άξονες

Οι άξονες σχετίζονται αλληλένδετα  μεταξύ τους, αφού ο ένας προκύπτει και καλύπτει τον άλλο, δημιουργώντας, συνεπώς, μια κυκλική δομή. Η κάθε ενέργεια επηρεάζει την άλλη, σε μια αέναη κίνηση με αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθοδηγώντας τους ανθρώπους να υιοθετούν συνεχώς καλύτερες συνήθειες για τον εαυτό τους και το περιβάλλον.

Για να είμαστε όλοι ΟΚ:

Κράτα μικρό καλάθι

Ο πρώτος άξονας αναφέρεται στο Food Waste Management ή βιώσιμη διαχείριση του φαγητού, που αποσκοπεί στη μείωση της σπατάλης των τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιπτώσεις της παραγωγής τροφίμων στα αποθέματα νερού και στην παγκόσμια καλλιεργήσιμη γη είναι κριτικής σημασίας, ενώ η σπατάλη αυτών δυσχεραίνει το ανθρώπινο αποτύπωμα. Το «κράτα μικρό καλάθι» είναι ο τρόπος της ΟΚ! Anytime Markets A.E. να προωθήσει τις συχνές επισκέψεις στα καταστήματα και να αποτρέψει τα μεγάλα καλάθια, που συνήθως περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα αγαθών από εκείνα που χρειάζεται ή μπορεί να καταναλώσει ένα νοικοκυριό. Τα καταστήματα επιβραβεύουν τις μικρές και συχνές αγορές που αποφεύγουν την υπερβολή, δείχνοντας το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχείρησης, ένα πρόσωπο που δεν εστιάζει μόνο στο κέρδος. Τέλος, με προγράμματα εκπαίδευσης, οδηγούς σωστού προγραμματισμού για τα ψώνια και συνεργασίες με διατροφολόγους, μέσω του www.eimasteoloiok.gr, ενημερώνουμε τα νοικοκυριά να οργανώσουν τις αγορές τους καθώς και το μαγείρεμα στο σπίτι, προκειμένου να μειωθεί η σπατάλη.

Για να είμαστε όλοι ΟΚ:

Διάλεξε τοπικά προϊόντα

Ο δεύτερος άξονας αντικατοπτρίζει την προώθηση των τοπικών, ελληνικών προϊόντων και παραγωγών. Με τα νέα της καταστήματα, OK! Grocery Supermarket & Deli, μια πρόταση που συνδυάζει αρμονικά το χαρακτήρα ενός παραδοσιακού παντοπωλείου με το οικείο περιβάλλον, την ποιότητα και τη φρεσκάδα των προϊόντων στις καλύτερες τιμές, η εταιρεία επεκτείνει το δίκτυό της σε όλη την Ελλάδα. Αναγνωρίζοντας ότι η μεταφορά και διανομή των τροφίμων αποτελεί μία από τις πιο ρυπογόνες διαδικασίες, επιλέγει και επενδύει στους τοπικούς παραγωγούς. Ως αποτέλεσμα, καταφέρνει να περιορίσει και τις μετακινήσεις που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Παράλληλα, προσφέρει ενημέρωση γύρω από τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα που προτείνουν τα ΟΚ! και δίνει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να γνωρίσει τα private lebel προϊόντα της. Πρόκειται για μια συνδυασμένη κίνηση εμπορικής πολιτικής αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, καθώς ο καθένας καλείται να μειώσει το προσωπικό περιβαλλοντικό του αποτύπωμα.

Για να είμαστε όλοι ΟΚ:

Έλα με το ποδήλατο!

Αναγνωρίζοντας τους γρήγορους ρυθμούς ζωής των ανθρώπων η ΟΚ! Anytime Markets A.E., σε συνέχεια της επιβράβευσης των μικρών και συχνών αποδείξεων, παρακινεί τον καθένα ξεχωριστά να κάνει καλό στον εαυτό του και στο περιβάλλον. Μέσα από το «έλα με το ποδήλατο», παροτρύνει το κοινό της να επισκέπτεται τα καταστήματα με τα πόδια ή το ποδήλατο. Πρόκειται για μια συνδυασμένη κίνηση ενίσχυσης του χαρακτήρα «καταστήματα της γειτονιάς» αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, η οποία κάνει καλό στη σωματική και ψυχική υγεία, σηκώνει τους ανθρώπους από τις καρέκλες και τα γραφεία τους, αλλά και μειώνει τις εκπομπές ρύπων.

Για να είμαστε όλοι ΟΚ:

Δώσε φροντίδα!

Τέταρτος και τελευταίος άξονας είναι η αξία που έδωσε την αφορμή να γίνει το project πραγματικότητα. Προτού μετουσιωθεί σε ιδέα το εγχείρημα για την επικοινωνία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία στεκόταν ήδη σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια για φροντίδα, κυρίως μέσα από την προσφορά τροφίμων και πρώτων υλών σε ανθρώπους ή οργανισμούς που το έχουν ανάγκη. Το έργο αυτό συνεχίζεται και η ΟΚ! Anytime Markets A.E. συμπαραστέκεται περήφανα και με συνέπεια στους ανθρώπους της, με κύριο μέλημα τη φροντίδα της γειτονιάς. Στις δράσεις της προσκαλεί πελάτες και ανθρώπινο δυναμικό, στους οποίους παρέχει εκπαίδευση με ενέργειες στα καταστήματά της, αλλά και με χιούμορ, μέσα από το blog κοινωνικής ευαισθητοποίησης eimasteoloiok.gr.

Η υλοποίηση

Όλα τα παραπάνω προωθούνται μέσα από ένα blog που δημιουργήθηκε για να γνωστοποιήσει τη στρατηγική της εταιρείας, τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της και φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους. Πρόκειται για το blog project eimasteoloiok.gr

Η πλούσια αρθρογραφία τροφοδοτεί παράλληλα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία και οι δύο αλυσίδες (OK! Anytime Markets A.E. και OK! Grocery) έχουν δυναμική παρουσία.

www.eimasteoloiok.gr

Το blog project κοινωνικής ευαισθητοποίησης δημιουργήθηκε μαζί με μια ομάδα νέων ανθρώπων, η οποία αρθρογραφεί και μοιράζεται σκέψεις, ιδέες και προτάσεις με χιούμορ και θετική ενέργεια, ώστε, με τη μικρή αλλά ουσιαστική συμμετοχή μας, να γίνει η ζωή όλων καλύτερη και ευκολότερη. Με πλούσιο ενημερωτικό περιεχόμενο υποστηρίζει, προωθεί και ενημερώνει για τους τέσσερις βασικούς άξονες δραστηριοτήτων και εκπαίδευσης που χτίζουν τα ΟΚ! Anytime και OK! Grocery μαζί με τους πελάτες τους! H ΟΚ! Anytime Markets A.E. μοιράζεται με τον κόσμο της μέσα από το blog της το όραμά της για φροντίδα και αγάπη προς το συνάνθρωπο, το περιβάλλον και τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Η ΟΚ! Anytime Markets A.E. καταφέρνει, μέσα από έναν μοναδικό τρόπο, να κάνει συμμάχους της στην προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο, τους ίδιους τους ανθρώπους που την επιλέγουν και την εμπιστεύονται. Αποδεικνύει πως είναι εύκολο να δώσεις φροντίδα και, στο δρόμο που άνοιξες, να σε ακολουθήσουν και άλλοι.

Δέσποινα Ξυνού, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος

Βασική αξία μας η διάθεση για προσφορά

«H OK! Anytime Markets A.E. από την αρχή της λειτουργίας της στήριζε τις ενέργειες κοινωνικής προσφοράς. Είμαστε πολύ περήφανοι που 18 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, η διάθεση για προσφορά έχει γίνει βασική αξία της εταιρείας μας και μέρος της κουλτούρας μας, η οποία εκφράζεται μέσα από το eimasteoloiok.gr».