Το «Άλμα Ζωής» στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, 10 γυναίκες, μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», εκπροσωπώντας εκατομμύρια γυναίκες που πέρασαν από τη δυσκολία της διάγνωσης και των θεραπειών, διέσχισαν το Φαράγγι της Σαμαριάς μεταφέροντας το μήνυμα ότι η ζωή συνεχίζεται και μετά τον καρκίνο του μαστού.

Τα 13 χιλιόμετρα της απαιτητικής διαδρομής του Φαραγγιού της Σαμαριάς αποτέλεσαν έναν συμβολικό παραλληλισμό της ψυχικής και σωματικής δυσκολίας που καλείται να αντιμετωπίσει η γυναίκα που διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού στην πορεία της προς την ίαση.

Παρ΄ όλες τις δυσκολίες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, η ομάδα προχώρησε με πείσμα και αισιοδοξία ξεπερνώντας σωματικά και ψυχικά εμπόδια, φτάνοντας τελικά με επιτυχία στο τέρμα της διαδρομής, αποδεικνύοντας πως η συμπόρευση μας ενδυναμώνει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Όπως τόνισαν οι ίδιες, η πεζοπορία όλων μαζί στο Φαράγγι της Σαμαριάς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που τις γέμισε ευγνωμοσύνη για τη δεύτερη ευκαιρία που τους έδωσε η ζωή.