ΟΛΠ: Παρουσίασε την έκθεση ESG 2021 στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης CIIE

Διαδικτυακή παρουσίαση της ΟΛΠ Α.Ε. για τη δραστηριότητά της σε θέματα του περιβάλλοντος, της εταιρικής διακυβέρνησης και της κοινωνίας, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης China International Import Expo – CIIE στη Σαγκάη, όπου ο ΟΛΠ συμμετέχει με εκθεσιακό περίπτερο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τα στελέχη του Οργανισμού, επαγγελματίες της αγοράς καθώς και η Sustainability Officer – Project Manager του ΤΑΙΠΕΔ κα Μαρία Χρισταντώνη.

Στην αρχή της παρουσίασης έγινε εκτενής αναφορά των πολύ καλών οικονομικών αποτελεσμάτων της Εταιρείας το 2022 καθώς και για τις επενδύσεις που έχουν γίνει. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε οι στόχοι της Εταιρείας δεν περιορίζονται μόνο στη βελτίωση των οικονομικών δεικτών αλλά περιλαμβάνουν ακόμα:

  • Την ανάπτυξη των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων με σεβασμό στο περιβάλλον
  • Την ευημερία των εργαζομένων
  • Τη μέριμνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
  • Τη μείωση των εκπομπών CO2
  • Την ενεργειακή αποδοτικότητα και την ενεργειακή της μετάβαση σύμφωνα με τα νέα δεδομένα παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας αλλά και την προστασία των νερών, τη διαχείριση των απορριμμάτων και των αποβλήτων κ.ά.

Όλα τα παραπάνω θέματα αναλύονται επαρκώς και παρουσιάζονται διεξοδικά στην Έκθεση ESG που δημοσιεύεται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. Περιλαμβάνει αναλυτική πληροφόρηση και συστηματική παρουσίαση για τις προσπάθειες, τις εξελίξεις και τα επιτεύγματα της Εταιρείας στους τομείς του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της εταιρικής διακυβέρνησης και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.olp.gr.