Όμιλος Quest: Σημαντική διάκριση στα Growth Awards 2022 στην κατηγορία ESG

Ο Όμιλος Quest έλαβε σημαντική διάκριση στην κατηγορία «Environmental, Social & Governance (ESG)» των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” που διοργάνωσαν για έκτη συνεχή χρονιά η Eurobank και η Grant Thornton.

Τα Growth Awards αποτελούν μία πρωτοβουλία με στόχο την ανάδειξη των επιχειρήσεων που συνέβαλαν καταλυτικά στη δημιουργία ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα μας, στους τομείς  της δυναμικής ανάπτυξης, της έρευνας & καινοτομίας, της εξωστρέφειας, της ψηφιακής εξέλιξης, της υιοθέτησης σύγχρονης προσέγγισης ESG (Environmental, Social & Governance) και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Η επιλογή των νικητών γίνεται μέσω της άντλησης πληροφοριών από δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, για περισσότερες από 8.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, με γνώμονα βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες και ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο του θεσμού τιμήθηκαν 6 δυναμικές εταιρείες που συνδυάζουν τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις με μία επιτυχημένη σύγχρονη επιχειρηματική ιστορία, και συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάδειξη του ελληνικού επιχειρείν. Η Quest Holdings, μητρική εταιρεία του Ομίλου Quest, ήταν μία εκ των έξι εταιρειών, λαμβάνοντας διάκριση,  βάσει της αξιολόγησης που πραγματοποίησε η Επιτροπή Βραβεύσεων των “Growth Awards” στην κατηγορία «Environmental, Social & Governance (ESG)».

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Τελετής Βράβευσης “Growth Awards”, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η Eurobank και η Grant Thornton στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου.

«Η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι μονόδρομος για έναν Οργανισμό που αποσκοπεί στην ανάπτυξη, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας και την επιχειρηματική αριστεία.  Τα κριτήρια ESG προσφέρουν ένα χάρτη οδηγό που δείχνει προς αυτό τον δρόμο. Ο Όμιλος Quest εδώ και χρόνια έχει προχωρήσει δυναμικά προς αυτή την κατεύθυνση και με τη νέα ESG Στρατηγική του παρουσιάζει τη δέσμευση του να συνεχίζει να βελτιώνεται σε τομείς που μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά, όπως στην προστασία του περιβάλλοντος, τις αγορές μέσα στην οποίες δραστηριοποιείται και φυσικά την εξέλιξη και την ευημερία των εργαζομένων του», δήλωσε η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Quest Έφη Κουτσουρέλη, που παρέλαβε το βραβείο.