Ξεκινά ο 4ος κύκλος του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους”

Το “Δεσμός για τους Νέους” είναι ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται θέσεις εργασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς για άνεργους νέους και νέες έως 30 ετών για 12 μήνες.  

 Ο στόχος του προγράμματος είναι διπλός: οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουν αποκτούν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, συνήθως την πρώτη τους, ενώ αντίστοιχα οι κοινωφελείς οργανισμοί έχουν την δυνατότητα να απασχολήσουν νέα, ικανά στελέχη.

 Από το 2015, έχει υποστηρίξει 40 θέσεις εργασίας με πολλαπλάσιο κοινωνικό αντίκτυπο, καλύπτοντας μεγάλο εύρος επαγγελμάτων, ειδικοτήτων, και αντικειμένων πανελλαδικά. 

 Μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και φορείς κοινωνικής πρόνοιας μπορούν να βρουν τον κατάλληλο υποψήφιο με τoν οποίο θα υποβάλλουν από κοινού αίτηση συμμετοχής. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει ως προς την περιγραφή και τους στόχους της θέσης εργασίας, τον αντίκτυπό της στο συνολικό έργο του οργανισμού και το κοινωνικό σύνολο, και ως προς το προφίλ του υποψηφίου.

Ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος υλοποιείται χάρη στην υποστήριξη των Ιχθυοτροφεία ΚεφαλονιάςΚοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. ΛάτσηΤΣΙΜΕΝΤΑ ΤΙΤΑΝ A.E., The Hellenic Initiative Australia,The Andreas Mentzelopoulos Foundation, και Raycap.

 Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων ξεκίνησε την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται ως η Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022.