Linde: Ξεκινά την πρώτη παραγωγή πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα

Linde Gas, Thema schweissen und schneiden am 03.07.2013.

Η Linde Hellas ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στις εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την ηλεκτρόλυση διαλύματος KOH. Η εταιρεία έχει λάβει “Το πιστοποιητικό παραγωγής πράσινου υδρογόνου” από την TÜV SÜD.

Το πράσινο υδρογόνο αποτελεί βασικό παράγοντα για την ενεργειακή μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία και περιβάλλον, καθώς και για την επίτευξη του στόχου μηδενικών εκπομπών των χωρών. Το ενδιαφέρον για λύσεις πράσινου υδρογόνου αυξάνεται σημαντικά σε βιομηχανίες σε όλη την Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Όλο και περισσότερες χώρες θέτουν φιλόδοξους στόχους ουδετερότητας άνθρακα και αναζητούν λύσεις που θα τους επιτρέψουν να επιτύχουν τους στόχους αυτούς. Το υδρογόνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση προς καθαρότερα καύσιμα.

«Είμαστε υπερήφανοι που η Linde κάνει ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την καθιέρωση της οικονομίας πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, επιτρέποντάς μας να προωθήσουμε την ατζέντα βιωσιμότητας σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε η Oana Reiber, Γενική Διευθύντρια της Linde Hellas«Αυτό ήταν μόνο το πρώτο στάδιο, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε νέα έργα και να επενδύουμε στο πράσινο υδρογόνο ώστε να επιτύχουμε την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας και της αυτοκίνησης».

Η Linde δραστηριοποιείται σε όλη την αλυσίδα αξίας από την ενεργειακή πηγή έως την κατανάλωση, παρέχοντας λύσεις για τη χρήση του υδρογόνου στη βιομηχανία και την αυτοκίνηση.

Ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες βιομηχανικών αερίων και εφαρμογών στον κόσμο, η Linde διαδραματίζει βασικό ρόλο στη μετάβαση προς την καθαρή ενέργεια. Η εταιρεία βοηθά ενεργά τους πελάτες της να απανθρακοποιήσουν τις δραστηριότητές τους με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες υδρογόνου, μέσω παγκόσμιας κλάσης εφαρμογών, των βασικών συμμαχιών και των εγχειρημάτων της. Αξιοποιώντας την υπάρχουσα δραστηριοποίηση σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας του υδρογόνου, η Linde υλοποιεί έργα καθαρού υδρογόνου σε πληθώρα εφαρμογών και βιομηχανιών.