Amazon UK: Επέκταση του στόλου ηλεκτρικών ποδηλάτων

Η Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει τον στόλο ηλεκτρικών ποδηλάτων και θα πραγματοποιήσει περισσότερες παραδόσεις με τα πόδια, με στόχο να επιταχύνει την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές του δικτύου μεταφορών που χρησιμοποιεί για την παράδοση δεμάτων σε όλη τη χώρα.

Η εταιρία έχει 75.000 μόνιμους εργαζόμενους στη Βρετανία, ενώ όπως ανακοίνωσε θα προσθέσει δύο νέα μικρότερα κέντρα διανομής προϊόντων στο Λονδίνο και θα ανοίξει ένα ακόμη στο Μάντσεστερ, για τον πρόσθετο αριθμό των ποδηλάτων διανομής, αλλά και των διανομών που θα γίνονται πεζή από τους διανομείς της. Τα αναφερόμενα κέντρα συμπεριλαμβάνονται στο πενταετές επενδυτικό πρόγραμμα των 359 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρίας για την μετάβαση των μέσων διανομής που χρησιμοποιεί στην ηλεκτρική ενέργεια, αλλά και για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από τις δραστηριότητες της στη Βρετανία. Το πρόγραμμα αυτό ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο.

Η Amazon στοχεύει σε καθαρό μηδενικό άνθρακα μέχρι το 2040 και είπε ότι τα επιπλέον ποδήλατα e-cargo, ένα τετράτροχο όχημα με τιμόνι και ένα κοντέινερ στο πίσω μέρος και οι περιπατητές θα μεταφέρουν 2 εκατομμύρια παραδόσεις ετησίως.

Το 2021, η Amazon παρέδωσε περισσότερα από 45 εκατομμύρια πακέτα χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρικό στόλο της. Εκτός από τα ηλεκτρικά ποδήλατα, διαθέτει ήδη 1.000 ηλεκτρικά φορτηγά παράδοσης και πέντε πλήρως ηλεκτρικά βαρέα φορτηγά οχήματα στο στόλο της.