Βία κατά των γυναικών: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί μια πανευρωπαϊκή τηλεφωνική γραμμή βοήθειας

Woman Depressed. Series; Shutterstock ID 57396091; PO: The Huffington Post; Job: The Huffington Post; Client: The Huffington Post; Other: The Huffington Post

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η Επιτροπή ανακοινώνει το 116 016, τον ενιαίο πανευρωπαϊκό τηλεφωνικό αριθμό βοήθειας για τις γυναίκες θύματα βίας. Οι γυναίκες που είναι θύματα βίας θα μπορούν να καλούν τον ίδιο αριθμό σε ολόκληρη την ΕΕ για συμβουλές και στήριξη.

Στην ακόλουθη δήλωση που εξέδωσαν σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος κ. Τζουζέπ Μπορέλ δίνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΕΕ για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών:

«Βία κατά των γυναικών παρατηρείται σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία συγκλονίζουν: στην ΕΕ και παγκοσμίως, μία στις τρεις γυναίκες έχει υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία. Σήμερα, ένα στα πέντε νέα κορίτσια πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η βία στο διαδίκτυο αυξάνεται, καθώς μία στις δύο νέες γυναίκες είναι θύματα έμφυλης βίας στο διαδίκτυο.

Η ΕΕ καταδικάζει όλες τις μορφές της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Είναι απαράδεκτο τον 21ο αιώνα οι γυναίκες και τα κορίτσια να εξακολουθούν να πέφτουν θύματα κακοποίησης, παρενόχλησης, βιασμού, ακρωτηριασμών ή καταναγκαστικών γάμων.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο να βάλουμε τέλος στη βία κατά των γυναικών εντός και εκτός της ΕΕ. Η ΕΕ είναι αλληλέγγυα προς τις γυναίκες και τα κορίτσια, τα θύματα και τις γυναίκες που έχουν επιζήσει από περιστατικά βίας.»

Μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη δήλωση στο διαδίκτυο και να συμβουλευθείτε το επικαιροποιημένο ενημερωτικό δελτίο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ισότητα μεταξύ των φύλων και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στην ΕΕ.