«Ένα Ναι, επτά ζωές»

Με βασικό σύνθημα «Ένα Ναι, επτά ζωές», η ΕΡΤ και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) πραγματοποιούν από τις 15 έως τις 23 Απριλίου ενημερωτική εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών σε θέματα μεταμοσχεύσεων και δωρεάς οργάνων.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση θα ενημερώνει με καθημερινές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές τους πολίτες για τη σημασία της δωρεάς οργάνων, ως ανεκτίμητου δώρου ζωής προς το συνάνθρωπο.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν στις εκπομπές αφορούν στη διασφάλιση της εθελοντικής δωρεάς και την ανάδειξη των πραγματικών διαδικασιών από τον δότη οργάνων στους λήπτες, καθώς και στο κοινωνικό όφελος της μεταμόσχευσης. Επίσης, θα συζητηθούν από ειδικούς επιστήμονες θέματα βιοηθικής, ιατρικής και φιλοσοφίας, γύρω από τη μεταμόσχευση και τις βασικές προϋποθέσεις για τη δωρεά οργάνων. Παράλληλα, άνθρωποι που έχουν μεταμοσχευτεί ή βρίσκονται σε αναμονή, καθώς και συγγενείς δοτών οργάνων, θα καταθέτουν τις μαρτυρίες τους.

Η εκστρατεία ενημέρωσης θα κορυφωθεί την Τρίτη 23 Απριλίου στις 20.00, με τη συναυλία του συνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου στο Θέατρο Badminton, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Αναστάσιου Στρίκου. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν (κατ’ αλφαβητική σειρά) ο Γιώργος Αιγιώτης, η Φωτεινή Δάρρα, ο Θάνος Καληώρας, η Μαίρη Λίντα, η Ζωή Παπαδοπούλου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, και ο Μπάμπης Τσέρτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ