«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

    «Κερδίζω έναν πλούτο εμπειριών που θα κουβαλάω μαζί μου για όλη μου τη ζωή», «Νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη για εκείνο το τηλέφωνο που χτύπησε ξαφνικά στη μέση του καλοκαιριού», «Μαζί με τη μαμά μου συμμετέχουμε σε διάφορες εκδηλώσεις του “Χαμόγελου” και προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όλα τα παιδιά που περιμένουν να περάσουν όμορφα τον χρόνο τους», «Αυτό που εγώ προσφέρω εθελοντικά δεν είναι εργασία, αλλά μαγεία», «Καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στα καλά έργα», είναι κάποιες από τις μαρτυρίες των χιλιάδων ενεργών εθελοντών του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

    Σε 27 χρόνια Δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσα από ένα ολοκληρωμένο δίκτυο εξειδικευμένων υπηρεσιών για κάθε παιδί στην Ελλάδα κατάφερε να προωθήσει την έννοια και την αξία του εθελοντισμού. Σε αυτά τα 27 χρόνια αδιάκοπης Προσφοράς, περισσότεροι από 17.000 πολύτιμοι εθελοντές αποτελούν την «ψυχή» του Οργανισμού. Χιλιάδες άνθρωποι, διαφορετικών ηλικιών, διαφορετικών ενδιαφερόντων και ειδικοτήτων, ήρθαν στο «Χαμόγελο» και με συνέπεια -και κυρίως αθόρυβα- προσέφεραν και προσφέρουν καθημερινά στα ευάλωτα παιδιά και τις οικογένειές τους.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε μία Γιορτή χαράς και ευγνωμοσύνης, αφιερωμένη στους μοναδικούς εθελοντές και εθελόντριές του στην Κρήτη, θέλοντας να τους ευχαριστήσει από κοντά για την ενεργή τους παρουσία και στήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Μικροί και μεγάλοι, καθένας τους μοναδικός και ανεκτίμητος, μοιράστηκαν με τους ανθρώπους του Οργανισμού τις εμπειρίες τους ως εθελοντές αυτά τα έξι χρόνια που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» βρίσκεται με φυσική παρουσία στην Κρήτη, στέλνοντας ένα βροντερό μήνυμα κοινωνικής αφύπνισης και συσπείρωσης με κοινό σκοπό και όραμα να μη λείψει σε κανένα παιδί το Χαμόγελο.

    «Πριν 27 χρόνια ο γιος μου, Ανδρέας είχε πρώτος  διατυπώσει πηγαία και σοφά το μήνυμα του εθελοντισμού για το καλό όλων των παιδιών. Τότε, οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό ήταν τα παιδιά εθελοντές, οι σημερινοί YouSmilers του “Χαμόγελου”. 27 χρόνια μετά, χάρη στη συνειδητή προσφορά και την αφοσίωση των πολύτιμων εθελοντών μας, με πυξίδα τις αξίες του Οργανισμού μας για Φροντίδα, Αξιοπρέπεια και Ισότητα για κάθε παιδί, παρέχουμε ολιστικές λύσεις στις καθημερινές ζωτικές ανάγκες χιλιάδων παιδιών που μεγαλώνουν σε δύσκολους καιρούς. Με την ενεργή συμμετοχή και καλλιεργημένη κοινωνική συμπεριφορά μικρών και μεγάλων που στέκονται με αυτοθυσία και εμπιστοσύνη δίπλα μας, μέχρι σήμερα, έχουμε στηρίξει 1.915.496  παιδιά και τις οικογένειές τους, σε όλη την Ελλάδα, καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο. Ο γιος μου, Ανδρέας,  θα ήταν πολύ περήφανος για την πολλαπλασιαστική δύναμη του Οράματός του, το οποίο εξακολουθεί να εμπνέει χιλιάδες παιδιά και ενήλικες σε όλη την Ελλάδα. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή σας, και σας ζητώ να παραμείνετε δίπλα μας, δίπλα στο “Χαμόγελο”, δίπλα στα παιδιά της χώρας μας που σήμερα μας χρειάζονται περισσότερο από ποτέ», ανέφερε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

    Στο πρόσωπο αυτών των ανθρώπων ευχαριστούμε από καρδιάς τους χιλιάδες εθελοντές μας που, σε δύσκολους για όλους καιρούς, προσφέρουν με αυταπάρνηση ένα κομμάτι του εαυτού τους καθημερινά σε ένα ολιστικό ανθρωπιστικό έργο.