Docandu: Βραβεύτηκε από το Elevate Greece για την Κοινωνική Συνεισφορά

Για την Κοινωνική Συνεισφορά βραβεύτηκε η Docandu, στα Εθνικά Βραβεία Νεοφυών Επιχειρήσεων του Elevate Greece, με το βραβείο να παραλαμβάνει ο ιδρυτής και CEO, Δρ Πέτρος Πανδής, ενώ την απονομή έκανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα.

Ο CEO της Docandu, Δρ Πέτρος Πανδής, δήλωσε σχετικά: «Για τη Docandu η κοινωνικό συνεισφορά, αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας της εταιρείας. Μέσα από το B2B2C επιχειρηματικό μας μοντέλο και τις 24 μέχρι σήμερα συνεργασίες μας, με μεγάλες επιχειρήσεις και Δημόσιους φορείς, μπορέσαμε να βοηθήσουμε χιλιάδες χρήστες και να προσφέρουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας. Ευχαριστούμε το Elevate Greece αλλά και τους υποστηρικτές της κατηγορίας, για την εμπιστοσύνη τους. Το ποσό του βραβείου θα διατεθεί για την ανάπτυξη υπηρεσιών ψηφιακής υγείας, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την ενίσχυση της προσβασιμότητας των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας».

Η Docandu, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της ψηφιακής υγείας, έχοντας αναπτύξει μια σειρά πλατφορμών, όπως το Dermacare για την αντιμετώπιση δερματολογικών, αισθητικών και αφροδισιολογικών προβλημάτων, αλλά και το Diabeat για την διαχείριση του σακχαρώδη διαβήτη, ενώ ήταν η πρώτη που κατά την αρχική κιόλας φάση της πανδημίας δημιούργησε, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και διέθεσε δωρεάν προς το κοινό, το Covid Checker. Ένα πρωτοποριακό σύστημα που εκτιμά τον κίνδυνο κάποιος να έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, προκειμένου να αναζητήσει ιατρική βοήθεια, ενώ ιχνηλατεί και τις επαφές. Για την υλοποίηση της εφαρμογής, η Docandu, έχει συνεργαστεί με γιατρούς και αναλυτές στην Ελλάδα, Αγγλία και Γερμανία, όπως επίσης και μέλη του Imperial Consulting Group του πανεπιστημίου Imperial College London. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (παράρτημα Αφρικής) συμπεριέλαβε την Docandu στο site του, ως υπηρεσία για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι στα βραβεία «Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece 2022», τα οποία πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», διακρίθηκαν 10 start ups, μεταξύ των 700 νεοφυών επιχειρήσεων που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο του Elevate Greece.