Tetra Pak®: Διάλεξε χάρτινες συσκευασίες που ανακυκλώνονται και κάνε μια σωστή επιλογή για το περιβάλλον

Με όραμά της έναν κόσμο, όπου όλες οι χάρτινες συσκευασίες συλλέγονται, ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν στα σκουπίδια, η Tetra Pak®,  κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων στον κόσμο, επενδύει συνεχώς σε συνεργασίες για την καλλιέργεια της ανακύκλωσης ως συνήθειας, με απώτερο στόχο τη δημιουργία μίας ακόμη πιο βιώσιμης χάρτινης συσκευασίας.

Η Tetra Pak έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών που «αγγίζει» το 27% παγκοσμίως και το 31% στην Ελλάδα (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, 2021), ενώ το 2021, συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν στην Ελλάδα 3.270 τόνοι χάρτινων συσκευασιών. Η σωστή διαδικασία αποκομιδής, διαλογής και επεξεργασίας είναι καθοριστικής σημασίας για την ανακύκλωση των χάρτινων συσκευασιών και τη μετατροπή τους σε νέα υλικά και προϊόντα. Σύμμαχοι της Tetra Pak στην προσπάθεια αυτή στην Ελλάδα είναι η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο των μπλε κάδων ανακύκλωσης και τα οχήματα συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και μονάδες ανακύκλωσης, όπως το εργοστάσιο LM ECO στην Καρδίτσα, που διαθέτει ειδική γραμμή παραγωγής για να αποκτήσουν νέα «ζωή» οι χάρτινες συσκευασίες και να μετατραπούν σε νέα και χρήσιμα προϊόντα όπως χαρτοσακούλες, είδη γραφικής ύλης, χαρτοκιβώτια κ.α.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα μιας χάρτινης συσκευασίας και γιατί είναι σημαντικό να την επιλέξουμε; Οι χάρτινες συσκευασίες της Tetra Pak είναι ανακυκλώσιμες, καθώς αποτελούνται κυρίως από υψηλής ποιότητας χαρτί, κατά μέσο όρο σε ποσοστό 70%, το οποίο προέρχεται από δάση, με την πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης Forest Stewardship Council®, και από άλλες ελεγχόμενες πηγές, καθώς και από πολυμερή (κυρίως πολυαιθυλένιο) και αλουμίνιο.

Ανακυκλώνοντας μια χάρτινη συσκευασία Tetra Pak της δίνουμε μια νέα ζωή και τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί για κάτι καινούργιο. Τα βήματα είναι απλά:

  • Διαχωρίζουμε καθημερινά τις χάρτινες συσκευασίες από τα υπόλοιπα απορρίμματα στο νοικοκυριό
  • Αδειάζουμε τις συσκευασίες μας από τα υπολείμματα και τις διπλώνουμε
  • Απορρίπτουμε στον μπλε κάδο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) της γειτονιάς μας

Διάλεξε χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak που ανακυκλώνονται και κάνε μια σωστή επιλογή για το περιβάλλον.