Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας: Στηρίζει το Operation Smile με τη δράση EVERY SMILE MATTERS

Στηρίζοντας το έργο του διεθνούς Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Operation Smile, η Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας προσέφερε, φέτος, ακόμη 6 χειρουργικές επεμβάσεις, χαρίζοντας χαμόγελα σε παιδιά που έχουν γεννηθεί με χειλεοσχιστία (λαγώχειλο), συμπληρώνοντας συνολικά 53 χαμόγελα από το 2013. Μέσα από την δράση EVERY SMILE MATTERS στην επίσημη LinkedIn σελίδα της εταιρίας, οι εργαζόμενοι μοιράστηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες συμβάλλοντας στην ευαισθητοποίηση του κοινού για το σημαντικό έργο του Operation Smile.

Στο πλαίσιο μιας fundraising δράσης, οι εργαζόμενοι της Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας φόρεσαν  το μεγαλύτερό τους χαμόγελο και  φωτογραφήθηκαν γι’ αυτόν το σπουδαίο σκοπό. Χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά των εργαζομένων και τον διπλασιασμό της από την ίδια την εταιρία, 6 επιπλέον παιδιά έχουν αποκτήσει δωρεάν πρόσβαση σε μία ασφαλή χειρουργική επέμβαση και το «δικαίωμα» στο χαμόγελο.

Ο λαγώχειλος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο συχνές γενετικές ανωμαλίες στο χείλος, αφού στις αναπτυσσόμενες χώρες κάθε 3 λεπτά γεννιέται ένα παιδί με λαγώχειλο. Τα παιδιά που γεννιούνται με λαγώχειλο αντιμετωπίζουν μία σειρά σημαντικών λειτουργικών δυσκολιών στην καθημερινή τους ζωή. Αδυνατούν να τραφούν, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ομιλία, στιγματίζονται κοινωνικά. Παρόλο που η αντιμετώπιση του είναι δυνατή μέσω μίας χειρουργικής επέμβασης που για κάποιους θεωρείται δεδομένη, έρευνες δείχνουν ότι σχεδόν 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλείς και αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το Operation Smile, εδώ και 40 χρόνια, έχει βοηθήσει εκατομμύρια  παιδιά  σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν πρόσβαση σε δωρεάν χειρουργικές επεμβάσεις. Στην προσπάθεια αυτή, συνδράμει και η Johnson & Johnson από το 1988 ως αποκλειστικός πάροχος των ραμμάτων που χρησιμοποιούνται στις αποστολές του.

Συνολικά, η Johnson & Johnson παγκοσμίως έχει προσφέρει περισσότερα από 100.000 χαμόγελα σε παιδιά που το είχαν ανάγκη, ενώ πραγματοποιεί συνεχώς ενέργειες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των εργαζομένων της, όσο και των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 40.000 εργαζόμενοί της έχουν λάβει μέρος σε ιατρικές αποστολές ως εθελοντές, χαρίζοντας πολλά παιδικά χαμόγελα.