FOOD ON: Υλοποιεί την δράση Social Dining και αξιοποιεί το ‘’τραπέζι‘’ ως μέσο κοινωνικής επαφής

Άγνωστοι -αρχικά- μεταξύ τους συμπολίτες μας, 16 ωφελούμενοι της δράσης (άνεργοι, άτομα τρίτης ηλικίας, κοινωνικά αποκλεισμένοι κλπ) και 16 μη (εθελοντές, στελέχη εταιρειών, κοινωνικά ευαίσθητες προσωπικότητες ), από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και με διαφορετικά ενδιαφέροντα, συναντιούνται και γνωρίζονται γύρω από ένα φιλόξενο τραπέζι με φαγητό. Μοιράζονται γεύσεις και ουσιαστικές, όμορφες και απλές στιγμές κοινωνικότητας, σε ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό περιβάλλον. Για όσο τουλάχιστον διαρκεί το Social Dining, σε καταξιωμένα πάντα εστιατόρια, καταφέρνουμε όλοι μαζί μία μικρή νίκη ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στη FOOD ON, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, τριάντα δύο καλεσμένοι βιώνουν όχι μόνο την απόλαυση ενός δείπνου αλλά τη συντροφικότητα, την παρέα και τη φιλία.

Η οργάνωσή μας είναι η μόνη στην Ελλάδα που αξιοποιεί, τόσο την έννοια των Social Dining όσο και τα οφέλη που αυτά προσφέρουν.

Σε κάθε Κοινωνικό Δείπνο συντελείται ένα μικρό κοινωνικό «θαύμα» που μας γεμίζει συγκίνηση, αναγεννά την ελπίδα μας για τον συνάνθρωπο και ενισχύει την πίστη μας ότι ο κοινωνικός αποκλεισμός μπορεί να εξαλειφθεί και μάλιστα με τρόπο δημιουργικό και συμμετοχικό.

Στις13/12/2022 8 μμ στο εστιατόριο ΄΄Rakkan΄΄ με την υποστήριξη του απορρυπαντικού πιάτων AVA του ομίλου ΣΑΡΑΝΤΗΣ, 32 άγνωστοι μεταξύ μας, γεύτηκαμε τη χαρά μιας νύχτας όπου μέσα από την ανωνυμία μας καταφέραμε να γίνουμε μια παρέα, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε, όχι απλά την ευχαρίστηση του φαγητού αλλά και τη φιλία, υπό την επιμέλεια του Chef  Wally Villegas και της ομάδας του που σχεδίασαν ένα ειδικό μενού οκτώ πιάτων και γλυκών.

Η δράση της FOOD ON δεν περιορίζεται μόνο στο Social Dining. 

Οι άλλες δράσεις περιλαμβάνουν το Food On Learning όπου χρηματοδοτούμε την εκπαίδευση ανέργων  στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού και τους βοηθάμε με τη διασύνδεση στην αγορά εργασίας.

Η τρίτη δράση της FOOD ON είναι το Food On Sharing, δηλαδή η εξεύρεση κοινωνικά ευαίσθητων εταιρειών  (νωπών, κατεψυγμένων και  τροφίμων μακράς διάρκειας) σε επόμενο χρόνο η κινητοποίησή τους για προσφορά αγαθών και μετέπειτα, με τη συμμετοχική  συμβολή ωφελούμενων, στη  μεριδοποίηση αυτών  και τη διανομή τους.

Επόμενο  Social Dining την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στους ‘’Ορίζοντες του Λυκαβηττού’’, οπότε θα επανέλθουμε με τον απολογισμό αυτού αλλά και του συνόλου των ενεργειών  του 2022.