Schneider Electric: Τριπλή διάκριση από καταξιωμένους παρόχους αξιολόγησης ESG

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, κατατάσσεται στην καλύτερη θέση για τον κλάδο της από τρεις καταξιωμένους, ανεξάρτητους παρόχους αξιολόγησης ESG (Environmental, Social and Governance).

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία κατέκτησε:

  • Πρώτη θέση ανάμεσα σε εταιρείες για Ηλεκτρολογικά Εξαρτήματα & Εξοπλισμό στην Αξιολόγηση Εταιρικής Βιωσιμότητας (CSA) για το 2022 που διενήργησε το γνωστό agency αξιολόγησης S&P Global.
  • Πρώτη θέση στον κλάδο Ηλεκτρονικών ειδών & Εξοπλισμού από την Vigeo Eiris, τον βασικό ευρωπαϊκό οργανισμό αξιολόγησης ESG της Moody’s, και
  • ‘Α list’ status στον κατάλογο εταιρειών για το 2022 οι οποίες αναγνωρίζονται για την ηγετική τους θέση για την περιβαλλοντική διαφάνεια και δράση που καταρτίστηκε από το CDP

Αυτή η εξαιρετική απόδοση επιβεβαιώνει τη μοναδική ηγετική θέση της Schneider Electric σε θέματα βιωσιμότητας στον ιδιωτικό τομέα, αποδεικνύοντας την αξία της δέσμευσης και της στρατηγικής της να συνδυάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα με τον βιώσιμο αντίκτυπο.

«Σε ένα πλαίσιο συνεχών διαταραχών, δείχνουμε πώς είναι εφικτό να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την απόδοση», δήλωσε η Gwenaelle Avice-Huet, Chief Strategy & Sustainability Officer της Schneider Electric. «Αυτές οι κορυφαίες αξιολογήσεις όχι μόνο αντικατοπτρίζουν την ακλόνητη δέσμευσή μας για την ευημερία των συνεργατών μας και του περιβάλλοντος, αλλά μας ενθαρρύνουν να επικεντρωθούμε στη δράση και την καινοτομία».

Αναλυτικότερα για τις τρεις αναγνωρίσεις:

12η συνεχόμενη χρονιά στον Παγκόσμιο Δείκτη Βιωσιμότητας Dow Jones

  • Η Schneider Electric κατέλαβε την 1η θέση στη βιομηχανία στην τελευταία CSA, με βαθμολογία 90 στα 100, πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο του 2021 στον τομέα Ηλεκτρολογικών Εξαρτημάτων και Εξοπλισμού. Επιπλέον, η διάκριση αυτή αντανακλά και την πρόοδο που σημειώθηκε στη βιοποικιλότητα, την επιχειρησιακή οικολογική αποδοτικότητα, τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού, τις εργασιακές πρακτικές και τα ανθρώπινα δικαιώματα (ημερομηνία που διακρίθηκε: 9 Δεκεμβρίου 2022).
  • Αυτή η αξιολόγηση χρησιμεύει ως βάση για την ένταξη της Schneider Electric στους υψηλού κύρους Δείκτες Βιωσιμότητας Dow Jones για την Ευρώπη και Παγκοσμίως.

12η συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην A List της CDP για την κλιματική αλλαγή

  • Η Schneider Electric είναι η μόνη εταιρεία στον τομέα της που έχει καταχωρηθεί ως “Α list” για 12η συνεχόμενη χρονιά.
  • Η CDP αναγνώρισε τη στρατηγική της Schneider Electric για το κλίμα και τη δέσμευσή της για περιβαλλοντική διαφάνεια μετά την πρόσφατη ανανέωση των βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων μείωσης του άνθρακα, σύμφωνα με το εταιρικό πρότυπο Net-Zero της SBTi.

#1 στον τομέα της από την Vigeo Eiris

  • Την πρώτη θέση στον τομέα των Ηλεκτρονικών ειδών & Εξοπλισμού στην Ευρώπη, κατέλαβε  η Schneider Electric με βαθμολογία 73 στα 100, με αύξηση δύο μονάδων σε σύγκριση με το 2021 (ημερομηνία που διακρίθηκε: Ιούλιος 2022).
  • Αυτό διασφαλίζει την ένταξη της εταιρείας στους δείκτες Euronext Vigeo World 120, Europe 120, France 20 και CAC40 ESG, που αποτελούνται από τις εταιρείες με την υψηλότερη βαθμολογία που επέλεξε η Moody’s ESG Solutions.

Η Schneider Electric αξιοποιεί τις ετήσιες αξιολογήσεις από αυτούς τους βασικούς ανεξάρτητους εξωτερικούς δείκτες για να μοιράσει μετοχές σε ανώτερα διοικητικά στελέχη και ταλαντούχους υπαλλήλους, οι οποίοι καθορίζονται στο πλαίσιο του μακροπρόθεσμου προγράμματος ανταμοιβών της εταιρείας.