Νέα συνεργασία του WWF Ελλάς με τη Healthy Seas Socks

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς και η Healthy Seas Socks ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους και παρουσιάζουν τη Limited Edition συλλογή Sustainable καλτσών WWFxHSS, που έχει ως πρωταρχικό στόχο να στηρίξει δυναμικά τόσο το έργο καθαρισμού των ωκεανών από τον διεθνή οργανισμό HealthySeas, όσο και τις σπουδαίες δράσεις για την προστασία της φύσης από τον οργανισμό WWF Ελλάς.

Οι Healthy Seas Socks δεν είναι απλά όμορφες κάλτσες που κατασκευάζονται με βιώσιμο τρόπο από εγκαταλελειμμένα δίχτυα ψαρέματος και 100% οργανικό βαμβάκι GOTS, αλλά και η ευκαιρία μας να συμβάλλουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος με πολλαπλούς τρόπους, απλά φορώντας τις πιο μαλακές και άνετες sustainable κάλτσες που έγιναν ποτέ.

Μέρος των εσόδων της Limited Edition συλλογής WWF x HealthySeasSocks, διατίθεται για να στηρίξει το σπουδαίο έργο της οργάνωσης WWF Ελλάς και δράσεις που υλοποιεί στην Ελλάδα, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι λοιπόν, μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σωθούν χιλιάδες ζωές, συνεισφέροντας στην κυκλική οικονομία και σε ένα καλύτερο και πιο “πράσινο” πλανήτη, απλά φορώντας ή δωρίζοντας τις υπέροχες, μαλακές και άνετες sustainable Healthy Seas Socks.

Υπολογίζεται ότι 640.000 τόνοι αλιευτικών εργαλείων χάνονται ή εγκαταλείπονται ετησίως στις θάλασσες και τους ωκεανούς. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται “δίχτυα φάντασμα” (ghost gears) επειδή τα δίχτυα είναι σχεδόν αόρατα στο βυθό, παγιδεύοντας και σκοτώνοντας άσκοπα χιλιάδες θαλάσσια ζώα και κάθε άλλο είδος θαλάσσιας ζωής. Αυτά τα δίχτυα “φαντάσματα”, με τον καιρό αποσυντίθενται και μέσω τις τροφικής αλυσίδας καταλήγουν στον οργανισμό όλων μας καθιστώντας τα ιδιαιτέρως επιβλαβή και για τους ανθρώπους.

Η περιβαλλοντική οργάνωση Healthy Seas και οι συνεργάτες της, απομακρύνουν από τη θάλασσα αυτά τα δίχτυα και άλλα απορρίμματα, τα οποία στη συνέχεια ανακυκλώνονται από την εταιρία Aquafil στο νήμα ECONYL®, μια υψηλής ποιότητας πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ποιοτικών βιώσιμων προϊόντων  όπως οι Healthy Seas Socks. Aπό το 2013, η Healthy Seas έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 773 τόνους δίχτυα και τα έχει προωθήσει προς ανακύκλωση.

H Ολλανδική εταιρία και ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Healthy Seas, Star Sock B.V. συνδυάζει το νήμα ECONYL® με 100% οργανικό βαμβάκι GOTS και κατασκευάζει, σε εργοστάσια πιστοποιημένα από το διεθνή οργανισμό Fair Wear, τις εξαιρετικές βιώσιμες κάλτσες Healthy Seas Socks.