Σύμπραξη Google και Saferinternet.gr

    Η Google και το Saferinternet.gr προσκαλούν το κοινό, στην περιοδεία της παιδικής θεατρικής παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου» σε πόλεις της Ελλάδας.

    Η Google και το Saferinternet.gr, στηρίζουν την περιοδεία της παιδικής θεατρικής παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου», με στόχο την ενημέρωση παιδιών, γονέων και δασκάλων σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και διοργανώνεται σε συνεργασία με διακεκριμένους τοπικούς φορείς.

    Η παράσταση θα περιοδεύσει σε δέκα πόλεις, ξεκινώντας από την Καλαμάτα, και συμπληρώνει μία σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα σε κάθε περιοχή σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Οι δράσεις περιλαμβάνουν σεμινάρια ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά, ενημέρωση δασκάλων και γονέων καθώς και εργαστήρια πληροφορικής.

    Το κείμενο του θεατρικού βασίζεται στην ανθολογία της Βερόνικας Σαμαρά και του Γεωργίου Κορμά, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Σοφία Τσινάρη. Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση γεμάτη από υπέροχες φιγούρες, χρώματα, μουσική και πρωταγωνιστή το Διαδίκτυο, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μόνικα Κολοκοτρώνη.  Μέσα από τέσσερις χαρούμενες και διδακτικές ιστορίες, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Διαδικτύου και εξοικειώνονται με τις θεμελιώδεις αρχές της ασφαλούς χρήσης του. Σημειώνεται επίσης πως η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Με την ευκαιρία έναρξης της εκστρατείας ο Διονύσης Κολοκοτσάς, Public Policy manager της Google, δήλωσε: «Τo Διαδίκτυο αποτελεί ένα πολύπλευρο εργαλείο, μέσα από το οποίο τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Google και το Saferinternet.gr, στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία, καθώς περισσότερα παιδιά, γονείς και δάσκαλοι σε όλη την Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να μάθουν πώς να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα οφέλη του Διαδικτύου».

    Η συνεργασία της Google και του Saferinternet.gr ξεκίνησε με τη δημιουργία του Good to Know που αποτελεί μία διαδικτυακή πλατφόρμα πλούσια σε τεχνολογικά εργαλεία, προτάσεις και συμβουλές που στοχεύουν στην ενημέρωση γονέων, δασκάλων και παιδιών ως προς την ασφαλή πλοήγησή τους στο Διαδίκτυο. Εκτός από το Saferinternet.gr, για το Good to Know η Google συνεργάστηκε με διακεκριμένους οργανισμούς που έχουν αφιερωθεί στην υποστήριξη του παιδιού και της οικογένειας.

    «Το Saferinternet.gr, ως εθνικός εκπρόσωπος του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αγκαλιάζει κάθε ποιοτική δράση για την ευαισθητοποίηση των ανηλίκων γύρω από την υπεύθυνη χρήση του Διαδικτύου. Εξάλλου, όπως και στο φυσικό κόσμο, η προστασία των ανήλικων χρηστών από ύποπτο, επιβλαβές ή παράνομο περιεχόμενο και από αντίστοιχες συμπεριφορές στο Διαδίκτυο είναι ευθύνη όλων μας», δήλωσε η Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, επικεφαλής της δράσης Saferinternet.gr.

    «Γιατί όταν είμαστε στο Διαδίκτυο πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε τη λογική μας και να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας» τόνισε η κα. Σαμαρά κλείνοντας.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ