Beegin: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις πολύτιμες γνώσεις για την αξία της μέλισσας στα μικρά παιδιά

Η Endless EC, μέσα από την δράση «Beegin – Κάνουμε την αρχή», υποστηρίζει την διαρκή προστασία του περιβάλλοντος και της μέλισσας. Κλείνοντας ακριβώς ένα χρόνο, το Beegin άνοιξε τα φτερά του και το τελευταίο τρίμηνο «πέταξε» στα νηπιαγωγεία της Αττικής, μεταφέροντας τις πολύτιμες γνώσεις για την αξία της μέλισσας στα μικρά παιδάκια, αλλά και στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Μέσα από ένα εκπαιδευτικό και συνάμα διασκεδαστικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώθηκε στις αρχές του Δεκεμβρίου, το Beegin αφύπνισε και ευαισθητοποίησε μικρούς και μεγάλους.

Δίδαξε στα παιδάκια τη σημαντικότητα της μέλισσας στο οικοσύστημα και παρότρυνε μικρούς και μεγάλους να υποστηρίξουν την πρωτοβουλία του Beegin με κάθε αγορά του limited edition ρολού κουζίνας Bee Love, συνδράμοντας στη συγκέντρωση του χρηματικού ποσού των 5.500€, που απονεμήθηκε στους τοπικούς παραγωγούς της Βόρειας Εύβοιας από την ομάδα της Endless στις αρχές του Δεκεμβρίου.

Με βάση το παιδικό παραμύθι «Η Ανθία και οι μέλισσες του δάσους» που δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Beegin, το πρόγραμμα απευθυνόταν σε παιδιά έως 7 ετών και περιλάμβανε: Θεατροποίηση του παραμυθιού, δημιουργικό – μουσικοκινητικό παιχνίδι «Γίνομαι κι εγώ μέλισσα», εκπαιδευτικό παιχνίδι και χειροτεχνίες, όπου τα ρολά χαρτιού της Endless EC μεταμορφώνονταν σε μελισσούλες! Συνολικά συμμετείχαν 10 σχολεία και περίπου 540 μαθητές.  To θεατρικό παιχνίδι ανέλαβε ο ηθοποιός κος Δημήτρης Μάριζας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια συνάδει με την φιλοσοφία της ENDLESS EC, η οποία παραμένει   πιστή στο όραμά της για την προστασία του περιβάλλοντος και την υποστήριξη της κοινωνίας. Οι παραγωγικές διαδικασίες και τα προϊόντα της γίνονται συνεχώς «πιο πράσινα», για την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος, ενώ η δέσμευση της εταιρείας απέναντι στην κοινωνία είναι σταθερή και διαρκής.