Τα Pet City με τη δράση Act Pawsi+ive στο κέντρο της φιλοζωίας

Τα Pet City δημιούργησαν τη νέα τους καμπάνια εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, Act Pawsi+ive, όπου μέσα από μια πληθώρα ενεργειών και δράσεων ευαισθητοποίησης καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, βρέθηκαν δίπλα σε πολλά ζώα και φιλοζωικές οργανώσεις που χρειάστηκαν βοήθεια και υποστήριξη.

Οι άξονες της καμπάνιας Act Pawsi+ive αφορούν την ανταπόκριση σε έκτακτα περιστατικά, την αναζήτηση ενός #ForeverHome για κάθε σκυλάκι, δωρεές τροφίμων σε οργανισμούς και τη βελτίωση της καθημερινότητας ζώων με αναπηρικά προβλήματα. Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται με τη στρατηγική συνεργασία φορέων όπως το DogsVoice και η Plus2Feet και πλήθος φιλοζωικών οργανώσεων.

Πρώτη πρωτοβουλία αποτέλεσε η άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Dogs’ Voice με αφορμή τις πυρκαγιές του Αυγούστου. Τα Pet City, στάθηκαν δίπλα στους Δήμους Παλλήνης και Γέρακα, κρατώντας ανοιχτά τα καταστήματα της περιοχής με στόχο κάθε φιλοζωική να μπορεί να προμηθευτεί δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης για τα πυρόπληκτα ζώα. Επιπλέον, πάντα δίπλα στο έργο του Dogs’ Voice, η εταιρεία κάλυψε τις ανάγκες του σταθμού φιλοξενίας και περίθαλψης στο ΛΑΤΩ Γαλάτσι, προσφέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και τροφές για την φροντίδα και περίθαλψη των πυρόπληκτων ζώων, ενώ για τη φροντίδα άγριων ζώων, πρόσφερε 120 κιλά τροφής και 45 κιλά υποστρώματος στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν με την ενέργεια Moving Together & τη σύμπραξη με την Plus2Feet. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, προσέφεραν αναπηρικά αμαξίδια σε σκυλάκια με κινητικά προβλήματα αναδεικνύοντας την «we love pets» φιλοσοφία τους και στοχεύοντας στο να διευκολύνουν την διαδικασία εύρεσης σπιτιού στα σκυλάκια. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, δύο σκυλάκια απέκτησαν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να μπορούν να περπατήσουν ξανά με άνεση, όπως αξίζει σε κάθε κατοικίδιο. Η δράση θα συνεχιστεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές, όπου περισσότερα ανάπηρα ζωάκια θα αποκτήσουν τα απαραίτητα αμαξίδια για να ζήσουν μία πιο χαρούμενη ζωή χωρίς στερήσεις.

Καθόλη τη διάρκεια της ενέργειας Moving Together, μέσα από δυο άξονες δωρεάς, κάθε φιλόζωος κλήθηκε να συνεισφέρει σε αυτή την ενέργεια. Σε κάθε κατάστημα Pet City ήταν τοποθετημένες ειδικές καλαθούνες, όπου για κάθε κιλό τροφής που προσφέρθηκε από τον κόσμο, τα Pet City το διπλασίασαν, δωρίζοντας την ποσότητα σε φορείς που την έχουν ανάγκη, ενώ την ίδια στιγμή το petcity.gr γέμισε με χαρούμενες πατούσες, όπου κάθε click στην χαρακτηριστική πατούσα-καρδιά, που υπήρχε στη κεντρική σελίδα του site, αυξάνονταν αντίστοιχα τα κιλά τροφής προς δωρεά. Μέσα από την αγάπη τόσο του κόσμου όσο και της εταιρείας, μαζί με τους διπλασιασμούς συγκεντρώθηκαν 5.000 kg τροφής και ειδών πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, με έμπνευση από την αγάπη για τα ζώα και την σημαντικότητα που έχει η ύπαρξη ενός κατοικίδιου στην ζωή του ανθρώπου, τα Pet City έκλεισαν τη χρονιά τους με 3 Ημέρες Υιοθεσίας που υλοποιήθηκαν στα καταστήματα Τατοίου, Χολαργού και Χαλκίδας και προσκάλεσαν τον κόσμο να ανοίξει την αγκαλιά και το σπίτι του σε ένα σκυλάκι που βρίσκεται σε καταφύγιο, προσφέροντας τους ένα #foreverhome. Τα Pet City σε συνεργασία με το Dogs’ Voice και κάθε φιλοζωική που συμμετείχε στη δράση, στηρίξαν κάθε νέα φιλία που δημιουργήθηκε από αυτή τη μέρα, παρέχοντας τους πρώτους 3 μήνες τροφής, ευγενικής χορηγίας της Purina Proplan, καθώς και 150 ευρώ για να αγοράσουν οι νέοι γονείς τα απαραίτητα για τον παντοτινό τους φίλο. Μέσα από αυτές τις τρεις δράσεις, 13 πανέμορφα σκυλάκια κατάφεραν να βρουν το #foreverhome τους. Οι ημέρες υιοθεσίας θα συνεχίσουν και την επόμενη χρονιά σε διάφορα καταστήματα Pet City, σε μία προσπάθεια να βρεθούν παντοτινές οικογένειες για κάθε ζωάκι που το έχει ανάγκη.

Ο κ. Γιάννης Γαβριηλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Pet City, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όσα έχουμε επιτύχει αυτή τη χρονιά μέσα από τις συνεργασίες και τις δράσεις μας, που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε. Στόχος μας στην οικογένεια των Pet City είναι και τη νέα χρονιά να έχουμε μια δυναμική παρουσία μέσα από πρωτοβουλίες που προάγουν τη φιλοζωία, πάντα με όχημα την αγάπη μας για τα ζώα. Μέσα από μεγαλύτερες και στοχευμένες ενέργειες, θέλουμε να δημιουργήσουμε όλες τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη της υπεύθυνης φιλοζωίας, προσφέροντας πάντα το καλύτερο».