Epson Europe: Επενδύσεις, καινοτομίες πράσινης τεχνολογίας και εκπαίδευση κυριαρχούν στην Έκθεση Βιωσιμότητας

Η Epson Europe ανακοινώνει τη δημοσίευση της Έκθεσης Βιωσιμότητας 2021/22. Η έκθεση αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εταιρείας στην επίτευξη πιο βιώσιμων λειτουργιών. Καλύπτει τις δράσεις για την παροχή προϊόντων που υποστηρίζουν τις φιλοδοξίες των πελατών για βιωσιμότητα, καθώς και προγράμματα που έχουν ως στόχο τον εμπλουτισμό της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας και την κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Με γνώμονα τα παγκόσμια πλαίσια, όπως οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ (ΣΒΑ), η Epson δεσμεύτηκε να διαθέσει 770 εκατομμύρια ευρώ για τη μετάβαση στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη μείωση των εκπομπών της σε όλο τον κόσμο προκειμένου να ανταποκριθεί στο όριο αύξησης της θερμοκρασίας κατά 1,5° βαθμό που έχει θέσει η Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), καθώς και τη μη χρήση πόρων του υπεδάφους μέχρι το 2050. Πρωτοπορεί με λύσεις στα προϊόντα της, οι οποίες μειώνουν τα απόβλητα, με τεχνολογίες χωρίς θερμότητα και με προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για μεγάλη διάρκεια ζωής, για επαναχρησιμοποίηση και για ανακύκλωση.

«Καθώς οι κλιματικές επιπτώσεις γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς και σοβαρές, οι εκκλήσεις για ανάληψη δράσεων για τη βιωσιμότητα δεν ήταν ποτέ πιο έντονες. Η Epson επενδύει πλήρως, τόσο οικονομικά όσο και στρατηγικά, σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Υλοποιούμε την αλλαγή, παρέχουμε λύσεις στους πελάτες και ενισχύουμε την ευαισθητοποίηση που όλοι μας χρειαζόμαστε για να δημιουργήσουμε έναν όλο και πιο βιώσιμο κόσμο.» Yoshiro Nagafusa – Προέδρος και CEO, Epson Europe B.V.

Βιώσιμες λειτουργίες της Epson

H παρούσα έκθεση διερευνά την εστίαση της Epson στη βιωσιμότητα σε κάθε τομέα των δραστηριοτήτων της, όπως η ενέργεια, η αλυσίδα εφοδιασμού, καθώς και μέσω της ανακύκλωσης των πόρων.

Βιώσιμη ενέργεια

Το έργο που πραγματοποιήθηκε το 2021/22, σημαίνει ότι η Epson: βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει την παγκόσμια δέσμευσής της για το 2021 να μεταβεί σε χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 100% το 2023, μετασχηματίζοντας ένα μείγμα ηλιακών, αιολικών, γεωθερμικών και υδροηλεκτρικών πηγών, καθώς και ότι όλα τα γραφεία πωλήσεων στην Ευρώπη τροφοδοτούνται ήδη από ανανεώσιμες πηγές, με αποτέλεσμα αυτές οι δράσεις να οδηγήσουν σε μια εκτιμωμένη εξοικονόμηση 36.000 τόνων εκπομπών CO2 ανά έτος από το 2023.

Βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού

Η Epson επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας βελτιστοποιημένης αλυσίδας εφοδιασμού με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Για το 2021/22, οι δράσεις περιλαμβάνουν: μειωμένες εκπομπές του στόλου αυτοκινήτων, με τη μετάβαση σε ηλεκτρικά, υβριδικά οχήματα και οχήματα με χαμηλές εκπομπές ρύπων, μειώνοντας τις εκπομπές ανά όχημα κάτω από 105 g CO2/100 km, βελτιστοποιημένο γέμισμα παλέτας για την επίτευξη αύξησης κατά 9,9% στα κυβικά μέτρα που μεταφέρονται ανά παλέτα, καθώς και μεταπήδηση από αεροπορικές σε θαλάσσιες μεταφορές με το άνοιγμα μιας νέας αποθήκης, εξοικονομώντας πάνω από 6,8 εκατομμύρια κιλά CO2.

Βιώσιμες τεχνολογίες για τους πελάτες

Πέρα από τις δικές της λειτουργίες, η Epson έχει δεσμευτεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών που βοηθούν τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους βιωσιμότητας που έχουν θέσει. Παρέχει στην αγορά λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για τη μείωση των επιπτώσεων από τους πελάτες, όπως:

  • Εκτυπωτές EcoTank που μειώνουν τα πλαστικά απορρίμματα – με περισσότερες από 70 εκατομμύρια πωλήσεις, η λύση αυτή έχει συμβάλλει στη σημαντική μείωση της χρήσης πλαστικού, ένα από τα κυριά συστατικά των φυσίγγων μελανιού.
  • Τεχνολογίες χωρίς θερμότητα, όπως οι εκτυπωτές inkjet Micro Piezo της Epson που μπορούν να είναι έως και 83% πιο ενεργειακά αποδοτικές σε σχέση με την εκτύπωση laser
  • Τεχνολογίες PaperLab που δημιουργούν μια κυκλική οικονομία ανακύκλωσης χαρτιού, μειώνοντας παράλληλα τη χρήση νερού, χαρτιού και ενέργειας

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της για ανοικτές καινοτομίες με επίκεντρο τον άνθρωπο και τον πλανήτη, η Epson εργάζεται πάνω στα βιοπλαστικά, με στόχο την αύξηση της χρήσης τους στην κατασκευή προϊόντων. Στα πλαίσια μιας κοινοπραξίας, η εταιρεία αναπτύσσει ένα πλαστικό βιομάζας από θαλασσιά φύκια, με τη φιλοδοξία να προμηθεύει 200.000 τόνους ετησίως έως το 2030. Η Epson διερευνά επίσης τη χρήση μετάλλων σε σκόνη που προέρχονται από απόβλητα στην εκτύπωση 3D για τη δημιουργία κυκλικής υποδομής σε τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία και η κατασκευή ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Εμπλουτίζοντας την εκπαίδευση μέσω της τεχνολογίας

Η εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας για την επιχειρηματική στρατηγική της Epson, η οποία θεωρείται ισχυρός μοχλός για τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος. Η εταιρεία εργάζεται για την αύξηση της ενημέρωσης εσωτερικά, με τους συνεργάτες, τους προμηθευτές, τους πελάτες, καθώς και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Αυτές οι ευρύτερες κοινωνικές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την εργασία με παιδιά και νέους. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, η Epson έχει καθιερώσει την εκπαιδευτική πρωτοβουλία New Horizons. Έχει σχεδιαστεί για να προσεγγίσει 10.000 μαθητές, παρέχοντας πληροφορίες και τεχνολογίες που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τα γεγονότα που εκτυλίσσονται μπροστά τους και να κατανοήσουν καλυτέρα τον αντίκτυπο των πράξεων τους.

Η Epson συμμετέχει επίσης στην αύξηση ευαισθητοποίησης σε εκδηλώσεις όπως οι διασκέψεις κορυφής για το κλίμα (COP) του ΟΗΕ. Η εταιρεία εγκαινίασε το Βαρόμετρο για την κλιματική πραγματικότητα το 2021 στην COP26 που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και το συνέχισε το 2022 στην COP27 στην Αίγυπτο. Το βαρόμετρο καταγραφεί την ευαισθητοποίηση, τις στάσεις και τις δράσεις που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να υποστηρίξει την καλύτερη λήψη αποφάσεων από την κυβέρνηση, τη βιομηχανία και τον καθένα ξεχωριστά.

Διεθνή σημεία αναφοράς

Η έκθεση περιγράφει επίσης λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η Epson μετρά τις επιδόσεις της σε σχέση με τα κορυφαία διεθνή σημεία αναφοράς. Για το 2021/22, τα πρότυπα αυτά περιλαμβάνουν:

  • Λίστα A της CDP: συμπερίληψη για δεύτερη συνεχή χρονιά.
  • EcoVadis: διάκριση Platinum για τρίτη συνεχομένη χρονιά.
  • Μέλος της Responsible Business Alliance (RBA).
  • Συμπερίληψη στον δείκτη FTSE4Good για 19η συνεχή χρονιά.

Ο Henning Ohlsson, διευθυντής βιωσιμότητας της Epson EMEAR, αναφέρει, «Σκοπός της Epson είναι να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, να προσφέρει ένα πιο βιώσιμο μέλλον και να επιστρέφει περισσότερα από όσα παίρνει. Αυτή η έκθεση καταδεικνύει πραγματική πρόοδο, αλλά και ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι οι φιλόδοξες επενδύσεις, οι συνέχεις καινοτομίες και οι προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της εκπαίδευσης, θα δημιουργήσουν έναν πιο βιώσιμο κόσμο.»