H KAFEA TERRA υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις

H KAFEA TERRA, 100% Ελληνική βιομηχανική εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας καφέ, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω τη δέσμευσή της υπέρ της ισότητας στο χώρο εργασίας, προχώρησε στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία του κ. Ιορδάνη Ιωσηφίδη, General Manager της KAFEA TERRA, της κας. Ράνιας Νομικού, Human Resources Manager της KAFEA TERRA, του προέδρου του ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) και ιδρυτή του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρου Μηλιώνη και της Υπεύθυνης Επικοινωνίας του ΚΕΑΝ, κας. Κατερίνας Ψύχα. Μέσα από την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, η KAFEA TERRA, σεβόμενη τη διαφορετικότητα των εργαζομένων, επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευσή της για την ανάπτυξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών χωρίς αποκλεισμούς.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας υλοποιείται από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Με αφορμή την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, o κ. Ιορδάνης Ιωσηφίδης, General Manager της KAFEA TERRA δήλωσε «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που υπογράψαμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, καθώς έτσι γινόμαστε μέλη ενός δικτύου επιχειρήσεων που τοποθετούν τη διαφορετικότητα στο επίκεντρο της επιχειρησιακής τους δράσης. Για εμάς η ισότητα και ο σεβασμός για το διαφορετικό αποτελούν θεμελιώδεις αξίες, γι’ αυτό θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να υπηρετούμε την ίδια εταιρική κουλτούρα και να εξελισσόμαστε προς το καλύτερο».

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΝ και ιδρυτής του Diversity Charter Greece, κ. Σταύρος Μηλιώνης, δήλωσε: «Η Kafea Terra Food and Drinks AEBE, μία αμιγώς ελληνική βιομηχανική εταιρεία, στον τομέα επεξεργασίας και εμπορίας καφέ,  υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν ελληνικές εταιρείες του κύρους και της αξιοπιστίας της KAFEA TERRA αγκαλιάζουν τη Χάρτα, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δέσμευση τους στην προστασία των αρχών της διαφορετικότητας και στην υγιή ένταξη διαφορετικών ανθρώπων στο εργασιακό περιβάλλον».