Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ: Μαζί για έναν κόσμο “χωρίς εξώφυλλα”

Σε μια κοινωνία που έχει μάθει να λειτουργεί βιαστικά και να αποδέχεται ή να απορρίπτει ανθρώπους, ιδέες, καταστάσεις με γερά εδραιωμένα στερεοτυπικά κριτήρια, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ ξεκίνησαν πριν από λίγους μήνες μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία, εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή καμπάνια Μαζί για έναν κόσμο “χωρίς εξώφυλλα”.

Στόχος της ενέργειας αυτής και με εργαλείο το βιβλίο, είναι να καταδειχθεί ότι καθένας και καθετί χρειάζονται λίγο από τον χρόνο και το ενδιαφέρον μας για να τα αντιληφθούμε στην ουσία τους, αντί να τα προσπεράσουμε με μια επιφανειακή εντύπωση, καταφεύγοντας σε κάθε είδους αυτοματισμούς και ανέξοδες κατηγοριοποιήσεις.

Σήμερα λοιπόν, κι αφού η καμπάνια αυτή αγκαλιάστηκε από σημαντικούς συγγραφείς αλλά και τους αναγνώστες τους, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κάνουν ένα βήμα παραπέρα και απευθύνουν κάλεσμα σε όποιον αισθάνεται την ανάγκη να καταθέσει τη δική του προσωπική εμπειρία, να μοιραστεί τη δική του ιστορία, όπου η εξωτερική εμφάνιση, το φύλο, οι σεξουαλικές προτιμήσεις, η καταγωγή, η θρησκεία ή ό,τι συναποτελεί την οντότητά του στάθηκαν αρκετά για να βιώσει οποιαδήποτε απόρριψη. Ή, υποσυνείδητα, να εκδηλώσει μια τέτοια συμπεριφορά.

Σπάμε τη σιωπή, βγαίνουμε έξω από την ταμπέλα που μας περιόρισε και γράφουμε το προσωπικό μας βίωμα.

Αυτή είναι η στιγμή για να μιλήσεις ανοιχτά για τη φορά εκείνη που σε προσπέρασαν απλώς και μόνο επειδή δεν τους έμοιαζες, κι ας είχες τόσο περισσότερα να δώσεις. Για τη φορά εκείνη που το “εξώφυλλό” σου σε παραγκώνισε στο περιθώριο.

Μπορείς πάντοτε να βγεις μπροστά και να ακουστείς.

Όλοι μας αξίζουμε να μας αγαπούν και να μας αποδέχονται γι’ αυτό που πραγματικά είμαστε. Όλοι μας είμαστε πολύ περισσότερα από ένα μας χαρακτηριστικό.

Επισκεφθείτε το site των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ, www.psichogios.gr/xorisexofylla και άφηστε εκεί, ανώνυμα ή με ψευδώνυμο, τη δική σας ιστορία, τη διήγηση του προσωπικού σας βιώματος.
Την ιστορία σας που θέλετε να μοιραστείτε και να διαβαστεί.

Όλες οι ιστορίες, που θα συγκεντρωθούν, θα εκδοθούν σε ένα βιβλίο χωρίς εξώφυλλο, το οποίο θα αναλάβει παράλληλα ένα εξίσου σημαντικό έργο: τη στήριξη του έργου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΣΧΕΔΙΑ.
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου, μαζί με ακόμα ένα ποσό που θα διατεθεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, θα στηρίξουν το πολύτιμο έργο των ανθρώπων που καθημερινά μας χαμογελούν και προσπαθούν να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στον κοινωνικό ιστό.

Οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ περιμένουν τις ιστορίες που θα δημιουργήσουν το βιβλίο “χωρίς εξώφυλλο”. Ας γίνουμε κομμάτι του κόσμου που ονειρευόμαστε. Του κόσμου που δεν επιτρέπει να καθορίζεται κάποιος από το φαίνεσθαι, αλλά από το είναι. Του κόσμου που εστιάζει στην ουσία. Γίνε ο συγγραφέας της δικής σου ιστορίας, στείλε την προσωπική σου εμπειρία ΕΔΩ και χτίσε μαζί με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ έναν κόσμο “χωρίς εξώφυλλα”.