SKAG: Αναγνωρίστηκε ως «SUSTAINABLE COMPANY 2023» από τον φορέα QualityNetFoundation

SKAG, η 100% ελληνική εταιρεία ηγέτης στην παραγωγή χαρτικών ειδών γραφής και αρχειοθέτησης στην Ελλάδα, λαμβάνει πιστοποίηση το 2023 από το QualityNetFoundation, ως Sustainable Company σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η προσήλωση της SKAG στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη εκτιμήθηκε βάσει της ετήσιας αξιολόγησης των επιχειρηματικών της επιδόσεων στα ESG κριτήρια που αφορούν το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση. Η SKAG εντάχθηκε στις Sustainable Companies με βασικά κριτήρια τις πολιτικές Βιώσιμης Ανάπτυξης & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας που υιοθετεί, τις διαδικασίες και τα συστήματα που πιστοποιούν την υπεύθυνη λειτουργία της, καθώς και τη συνεχή παρακολούθηση της επίδρασης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Η επικύρωση της εταιρείας μάλιστα ήρθε σε συνέχεια και της ένταξής της στον Ελληνικό κώδικα Βιωσιμότητας/The Sustainability Code.

Η Εμπορική Διευθύντρια της SKAG, Πόπη Σκαγιά, δήλωσε σχετικά: «Φιλοσοφία και αέναη επιδίωξη της εταιρείας μας ήταν και είναι η προσήλωσή μας στη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας. Έχοντας ως στόχο τη διαρκή βελτίωση των περιβαλλοντικών μας επιδόσεων και τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, υιοθετούμε βιώσιμες πρακτικές που ανταποκρίνονται στα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα. Η επικύρωση, λοιπόν, της SKAG, ως Sustainable Company και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους και έρχεται να επισφραγίσει τη συνέπεια με την οποία βελτιώνουμε συστηματικά τις δράσεις μας τα τελευταία 10 χρόνια. Πρόθεσή μας είναι να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε περιβαλλοντικά ορθά συστήματα διαχείρισης, εμπνέοντας κι άλλες επιχειρήσεις να συμπορευτούν με αισιοδοξία στην προσπάθειά μας αυτή. Πιστεύουμε ότι η επιδίωξη της ευημερίας με υπευθυνότητα είναι υπόθεση όλων μας».