ECOMOBILITY: Εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές Διαστάσεις Βιώσιμης Κινητικότητας»

Η Οργανωτική Επιτροπή της εκστρατείας ECOMOBILITY 202223, διευρύνοντας την εμβέλεια επιρροής και την ωφέλεια του προγράμματος, οργανώνει ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνικές Διαστάσεις Βιώσιμης Κινητικότητας» την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 18.00.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ κ. Θάνος Βλαστός με συντονιστή τον Δρ Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ΕΜΠ. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαφειάδης, Πρόεδρος ΔΣ ECOCITY και παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο κ. Στρατής Χατζηχαραλάμπους, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών.

Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, υπευθύνους περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και ενδιαφερόμενους της αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την ευαισθητοποίηση των νέων και των πολιτών καθώς και την εφαρμογή των αρχών της βιώσιμης μετακίνησης στις πόλεις.

Για 19η χρονιά, το εμβληματικό πλέον πρόγραμμα ECOMOBILITY-FREEMOBILITY – ECO2MOBILITY πραγματοποιείται με συμμετοχή μαθητικών ομάδων από Γυμνάσια όλης της χώρας Γενικής Παιδείας, Ειδικής Αγωγής και Δεύτερης Ευκαιρίας. 

Το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μετακινήσεων στις σύγχρονες πόλεις, οι παράγοντες που το επηρεάζουν, η συμβολή στην Κλιματική Αλλαγή και η άσκηση του δικαιώματος των πολιτών για ποιότητα ζωής είναι οι θεματικοί άξονες που απασχολούν την έρευνα, την αναζήτηση λύσεων και τις ρεαλιστικές προτάσεις που θα παρουσιάσουν οι μαθητικές ομάδες κατά το τέλος της σχολικής περιόδου.

Το ECOMOBILITY και οι παράλληλες εκστρατείες FREEMOBILITY και ECO2MOBILITY είναι προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με εθελοντική συμμετοχή λκαι έγκριση από το ΙΕΠ/ΥΠΑΙΘ (www.ecomobility.gr)

Το ECOCITY είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2004 σε εθελοντική βάση και εστιάζει στο αστικό περιβάλλον (www.ecocity.gr)