«Η Καρδιά του Παιδιού»: Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι μαχητές της ζωής

Η 14η Φεβρουαρίου, η οποία τιμάται διεθνώς, ως η «Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου», έχει καθιερωθεί και ως η Παγκόσμια Ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, σχετικά με τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι ενήλικες με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο «Η Καρδιά του Παιδιού», είναι μια ξεχωριστή στιγμή, αφού γιορτάζουν όλοι οι μικροί και μεγάλοι μαχητές της ζωής, που έχουν παλέψει και συνεχίζουν να παλεύουν καθημερινά, για την καρδιά τους. Αξίζει λοιπόν, να δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και την προσοχή μας, προκειμένου να ενημερωθούμε γι’ αυτό το τόσο σημαντικό θέμα.

Σύμφωνα με τα τελευταία ιατρικά δεδομένα, κάθε χρόνο γεννιούνται 700-900 παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες. (Σ.Κ.) Οι Συγγενείς Καρδιοπάθειες, μπορούν να προκαλέσουν κατά το πρώτο έτος της ζωής του βρέφους, περισσότερους θανάτους, από οποιαδήποτε άλλη γενετική ανωμαλία. Ο όρος «Συγγενής Καρδιοπάθεια», υποδεικνύει μια εκ γενετής δυσπλασία στην καρδιά ή στα αγγεία, που απειλεί τη ζωή του βρέφους από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του.  Η σωστή διάγνωση, η πρώιμη παρέμβαση  και έγκαιρη αντιμετώπιση σε συνδυασμό με τη σύγχρονη ιατρική και τις εξελίξεις αυτής, θα επιτρέψουν τουλάχιστον στο 90% των παιδιών αυτών, να φτάσουν μέχρι την ενηλικίωση και θα τους διασφαλίσουν μια φυσιολογική ζωή, καθώς και την πλήρη ένταξή τους στο κοινωνικό σύστημα. Άλλες σημαντικές παράμετροι που θα οδηγήσουν στην ομαλή έκβαση της υγείας των ασθενών, είναι η εντατική παρακολούθηση, η ψυχολογική στήριξη και η ηθική συμπαράσταση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης και Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών και Ενηλίκων «Η Καρδιά του Παιδιού», εδώ και 40 χρόνια, στηρίζει τους μικρούς και μεγάλους ασθενείς και τις οικογένειες τους, εγκύπτοντας στις πραγματικές τους ανάγκες, βοηθώντας τους να ανταπεξέλθουν στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν λόγω της χρόνιας αυτής πάθησης. Το έργο και ο σκοπός του Συλλόγου επιτυγχάνεται, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας, φροντίδας και στήριξης, προς του ασθενείς και τις οικογένειές τους.   Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ: https://www.kardiapaidiou.gr/

Ενόψει λοιπόν  της Παγκόσμιας Ημέρας και με αφορμή την επέτειο των 40 ετών λειτουργίας και απρόσκοπτης βοήθειας προς τα καρδιοπαθή παιδιά και τους ενήλικες με Σ.Κ., ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Η Καρδιά του Παιδιού», στέλνει το δικό του μήνυμα αγάπης και υποστήριξης και σας προσκαλεί την Τρίτη 14/02/2023 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens (πλησίον ΗΣΑΠ Νερατζιώτισσας) από τη 1:00 μ.μ έως και τις 19:00, για να λάβετε και εσείς μέρος στη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες. Οι εθελοντές της «Καρδιάς του Παιδιού», θα βρίσκονται στον 0 όροφο του εμπορικού κέντρου και θα διανέμουν το έντυπο ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου, καθώς επίσης θα μοιράζουν μικρά δωράκια στους επισκέπτες.

Επιπλέον, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα, οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 12.02.203, ο 8ος αγώνας δρόμου για την «Καρδιά του Παιδιού», στο Φόδελε Ηρακλείου. Παράλληλα, ο Σύλλογος σε συνεργασία με τα σχετικά με την πάθηση Νοσοκομεία, κατάφερε να εξασφαλίσει ένα συμβολικό αριθμό δωρεάν διαγνωστικών εξετάσεων για τα μέλη της, θέλοντας να αναδείξει τη σπουδαιότητα της πρόληψης για την αντιμετώπιση της εν λόγω πάθησης.

Σας καλούμε λοιπόν και εσείς να συμμετάσχετε στις δράσεις μας, κάνοντας «share» τα σχετικά post και το ενημερωτικό υλικό του Συλλόγου από τη σελίδα μας στο facebook,διαδίδοντας με τον τρόπο αυτό τα μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας, ώστε να ενημερωθείτε για τις δράσεις και το έργο μας, στηρίζοντας το είτε εθελοντικά είτε κάνοντας δωρεά. Για τις δωρεές μπορείτε να πατήσετε το κουμπί «Κάνε Δωρεά» ή μέσω Τραπέζης στους λογαριασμούς του Συλλόγου: https://www.kardiapaidiou.gr/δωρεές-ευχαριστίες/.

Ας δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας και την αγάπη μας στα καρδιοπαθή παιδιά και τους ενήλικες και ας γίνουμε μια αγκαλιά συμπαράστασης, στηρίζοντας τα όνειρα και τις ελπίδες τους! Όλοι μαζί, μπορούμε να τους προσφέρουμε μια φυσιολογική ζωή.