Canon Ελλάδας: Στηρίζει την Ομάδα Διαστήματος και Αεροναυτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου

Η Canon Ελλάδας στηρίζει με χορηγία τη μεγαλύτερη ομάδα αεροδιαστημικής στην Θεσσαλονίκη, την Ομάδα Διαστήματος και Αεροναυτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου – Aristotle Space & Aeronautics Team (ASAT). Η ομάδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει δύο τεχνικά projects, το Aeronautics (κατασκευή και πτήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs) και το Rocketry (κατασκευή και εκτόξευση πυραύλων υψηλής ισχύος). Έως σήμερα, η ASAT έχει συμμετάσχει σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως το Spaceport America Cup, το European Rocketry Challenge και το Air Cargo Challenge, στους οποίους έχει διακριθεί στην παγκόσμια δεκάδα της κατάταξης, λαμβάνοντας παράλληλα διεθνή αναγνώριση.

Η Canon Ελλάδας προσέφερε την mirrorless κάμερα Canon EOS M50 με την οποία η ομάδα κατέγραψε λεπτομερώς σε φωτογραφίες και βίντεο όλες τις δραστηριότητές της στο πλαίσιο των δοκιμών που διεξήγαγε αλλά και των διεθνών διαγωνισμών στους οποίους έλαβε μέρος το 2022 σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Η EOS M50 αποτέλεσε το ιδανικό εργαλείο τεκμηρίωσης των δραστηριοτήτων της ομάδας ASAT και της διάδοσης του μηνύματός της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον της ευρύτερης κοινότητας, αλλά και τους υποστηρικτές που βοηθούν στην υλοποίηση των έργων της.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συμμετοχή της ομάδας ASAT στον παγκόσμιο διαγωνισμό Spaceport America Cup τον Ιούνιο του 2022 με τον πύραυλο Ανδρομέδα, τη συμμετοχή στον Διεθνή διαγωνισμό Air Cargo Challenge στο Μόναχο της Γερμανίας, με το UAV Aeolus και τέλος τη συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό European Rocketry Challenge τον Οκτώβριο του 2022 με τον πύραυλο Ανδρομέδα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ομάδα ASAT μπορείτε να βρείτε εδώ: https://asat.gr/