Upfield Hellas: Αρωγός σε δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα για το 2022

Η Upfield Hellas, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, τηρώντας τη δέσμευσή της για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων. Επιπλέον, μέσα από δράσεις, καλλιέργησε στους εργαζομένους της το πνεύμα και την αξία της εθελοντικής προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο, επιβεβαιώνοντας το σεβασμό της προς την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιείται.

Οι δράσεις και τα αποτελέσματά τους:

  • Συνεργασία με το ΜΠΟΡΟΥΜΕ και την Τράπεζα Τροφίμων

Η Upfield Hellas, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για τη μείωση της πείνας παγκοσμίως είναι σταθερός δωρητής προϊόντων στην Τράπεζα Τροφίμων και, παράλληλα, έχοντας ενταχθεί εθελοντικά στην πρωτοβουλία «Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων» τον Απρίλιο του 2022, σε άριστη συνεργασία με την οργάνωση «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», συμβάλλει στον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων, τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν εμπορικά, έχοντας δωρίσει μέχρι σήμερα με τη βοήθεια των δύο αυτών οργανισμών περισσότερους από 58 τόνους προϊόντων.

  • Αρωγός στο έργο του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης

Η Upfield Hellas, στέκεται δίπλα στα παιδιά που κατοικούν στο Παιδικό Χωριό SOS της Βάρης διαθέτοντας μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του Βιτάμ, για να προσφέρει στα παιδιά τα πρωινά τους γεύματα για έναν ολόκληρο χρόνο. Μέσα από αυτή τη σπουδαία δράση, η Upfield Hellas αποδεικνύει έμπρακτα την ESG δέσμευσή της να παρέχει ισορροπημένη διατροφή και εκπαίδευση σε 100 εκατομμύρια παιδιά, προάγοντας την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και προστατεύοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα του πλανήτη.

  • Στήριξη του έργου του ΜΚΟ «ΔΕΣΜΟΣ» για δεύτερη χρονιά

Για δεύτερη χρονιά, συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη ενέργεια που σχεδίασε ο ΜΚΟ «ΔΕΣΜΟΣ», δωρίζοντας ελαιόλαδο Άλτις, με σκοπό τη στήριξη Ιδρυμάτων Παιδικής Προστασίας. Τα προϊόντα χρησιμοποιήθηκαν στην προετοιμασία γευμάτων από τους φορείς που φιλοξενούν παιδιά.

  • Στήριξη σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης

Σε συνεργασία με την ΜΚΟ «Humanity», οι εργαζόμενοι της εταιρείας συγκέντρωσαν είδη ρουχισμού και πρώτης ανάγκης για ενηλίκους και παιδιά, τα οποία προσφέρθηκαν ως ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες από την Ουκρανία. Επιπλέον, η εταιρεία προσέφερε ελαιόλαδο Άλτις στους συνανθρώπους μας στη Σητεία που πλήγηκαν τον Οκτώβριο από τη φονική κακοκαιρία.

  • Ο εθελοντισμός στην καρδιά της εταιρείας

Ο εθελοντισμός είναι μέρος της στρατηγικής μας για το Περιβάλλον, την Κοινωνία & την Εταιρική Διακυβέρνηση (ΕSG) και έχουμε δεσμευθεί να επενδύουμε 15.000 ώρες ετησίως στον εθελοντισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι της Upfield Hellas συμμετείχαν σε πλήθος δραστηριοτήτων τον περασμένο Δεκέμβριο, με σκοπό τη στήριξη του έργου κοινωφελών οργανισμών. Συγκεκριμένα, πραγματοποίησαν μια ημερήσια επίσκεψη στο Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΗΦ) του Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. «Ορίζοντες», στον Άλιμο, που φιλοξενεί 100 παιδιά με ειδικές δεξιότητες, όπου αλληλεπίδρασαν μαζί τους σε οργανωμένες δραστηριότητες.

Επιπλέον, επισκέφθηκαν τον οργανισμό GENESIS HELLAS στο Μαρούσι, όπου προετοίμασαν ημερήσια γεύματα για άστεγους συμπολίτες μας, καθώς επίσης και το Καταφύγιο Ζώων Βύρωνα, στο οποίο φρόντισαν τους αδέσποτους σκύλους που φιλοξενούνται εκεί. Τέλος, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ. και με την καθοδήγηση εθελοντών, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση και καθαρισμός του βουνού, μια δράση που εντάσσεται στο πρωτοποριακό σχέδιο του Σ.Π.Α.Υ, με στόχο να γίνει ο Υμηττός το πρώτο «Zero Plastic» βουνό της χώρας.

Η Μαργαρίτα Στεργίου, υπεύθυνη εταιρικής επικοινωνίας & ESG της Upfield Hellas δήλωσε σχετικά: «Μέσα από τις δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, η Upfield Hellas κάνει πραγματικότητα τις αξίες που τη διέπουν, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο τόσο στην υγεία του ανθρώπου όσο και στο περιβάλλον. Όλοι εμείς, οραματιζόμαστε ένα βιώσιμο μέλλον, βασισμένο στη φυτική διατροφή, έχοντας ως στόχο να βοηθάμε τους ανθρώπους να είναι πιο ευτυχισμένοι και υγιείς, προσφέροντάς τους θρεπτικά και νόστιμα φυτικά προϊόντα, που είναι καλύτερα τόσο για την υγεία μας όσο και για τον πλανήτη.»

Η Upfield Hellas συνεχίζει και το 2023 την κοινωνική προσφορά σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, τόσο στη χώρα όσο και παγκοσμίως όπου παρατηρείται άμεση ανάγκη. Τον Μάρτιο 2023 θα προσφέρει μια μεγάλη ποσότητα προϊόντων της στους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία που πληγήκαν από το φονικό σεισμό του Φεβρουαρίου.