Όμιλος Anastassiadis Group: Παρουσίασε την Ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος “Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου”

Την ίδρυση του κοινωφελούς ιδρύματος “Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου” παρουσίασε ο Όμιλος  Anastassiadis Group σε μία ξεχωριστή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για συνεργάτες, φίλους και δημοσιογράφους.

Η βραδιά με παρουσιαστή τον Αλέξη Κωστάλα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Στη συνέχεια, την σκυτάλη πήραν ο δημοσιογράφος Γιώργος Λιάνης  για την εκτενή παρουσίαση του ιδρύματος, η Ευαγγελία Αναστασιάδου που αναφέρθηκε στην εκλιπούσα Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου, ο Αναστάσιος Καραγάννης -επίκουρος καθηγητής Χωρικής Οικονομετρίας στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, ενώ το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την ομιλία της Υπατίας Αλεξάκη, HR Director της Anastassiadis Group.

Η κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με το καλλιτεχνικό της πρόγραμμα.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου όπως o Άγγελος Συρίγος – Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Κωνσταντίνος Κατσαφάδος – Υφυπουργός Ναυτιλίας, ο Μάριος Σαλμάς – Βουλευτής και Αναπληρωτής καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Χειρουργός Ορθοπεδικός, ο Σταύρος Βοϊδονικόλας – Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, ο Χάρης Πασβαντίδης – Περιφερειακός Σύμβουλος, οι πρώην πολιτικοί Κώστας Λαλιώτης και Μιλένα Αποστολάκη, η Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη – ζωγράφος, η Τάνια Δρογώση Νικολοπούλου – ζωγράφος, ο Μανώλης Μητσιάς – τραγουδιστής, η Χριστίνα Μουστακλή – χήρα του Αντιστράτηγου Σπύρου Μουστακλή, από τον αθλητικό χώρο οι Μίμης Δομάζος, Αντώνης Αντωνιάδης, ο Γιώργος Σκρέκης και ο Γιώργος Καλαϊτζής, η Ελένη Διδασκάλου – Διευθύντρια Προβολής και Επικοινωνίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ο Μαρίνης Στρατόπουλος – CEΟ της ΕΤΕ Κύπρου, ο Ιωάννης Λιγνός –  πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας, το μέλος ΔΣ του ΔΣΑ – Μαρινέττα Χατζησαράντου-Γούναρη, ο Μιχάλης Καθαράκης – CEO του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής Ηρακλείου Κρήτης (MACC), ο Αναστάσιος Τασόπουλος – μαθηματικός – ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, η Σοφία Σπυράτου – χορογράφος και σκηνοθέτης, ο Τάκης Σαράντης – δημοσιογράφος, ο  Σάββας Καλεντερίδης – συγγραφέας, ο Σταύρος Νικολαΐδης – ηθοποιός κ.α.

Το Ίδρυμα “Ευγενία Αναστασιάδου Σμυρναίου”

Η πρωτοβουλία δημιουργίας του κοινωνικού οργανισμού ανήκει στον Δρ. Ιωάννη Αναστασιάδη, CEO της Anastassiadis Group και υιό της αποθανούσας Ευγενίας Αναστασιάδου Σμυρναίου, εις μνήμην της οποίας γίνεται η σύσταση του ομώνυμου ιδρύματος που θα φέρει  αποκλειστικά κοινωφελή χαρακτήρα, θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θα διέπεται από τις σύγχρονες αρχές λειτουργίας Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι:

  • Η εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης σε αδύναμους μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές ή μεταπτυχιακούς φοιτητές του εσωτερικού ή του εξωτερικού.
  • Η προκήρυξη διαγωνισμών και ανάθεση εργασιών ή μελετών που αφορούν στην προαγωγή της πνευματικής, πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης των ευαίσθητων – μη οικονομικά εύπορων μαθητών και σπουδαστών.
  • Η εφάπαξ παροχή οικονομικών ενισχύσεων, επιχορηγήσεων και επαινετικών διπλωμάτων ή βραβείων ως επιβράβευση για την επιτυχή εκπόνηση ή ολοκλήρωση εργασιών σε φοιτητές του Τμήματος Οικονομικής Περιφερειακής Ανάπτυξης (Τ.Ο.Π.Α.) του Παντείου Πανεπιστημίου.
  • Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών από κοινωνικούς λειτουργούς που εξυπηρετούν και βοηθούν τις νεαρές και ανύπαντρες μητέρες.
  • Η οικονομική και ψυχολογική στήριξη και υποστήριξη άγαμων γυναικών με παιδιά, πολύτεκνων και άπορων οικογενειών ή μονογονεϊκών οικογενειών.