Greenvolt: Σύμπραξη με τον Όμιλο Globalsat και είσοδος στην ελληνική αγορά

Ο Όμιλος Greenvolt, που πρωτοπορεί στην Ευρώπη στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαθέτοντας εξειδικευμένες λύσεις ηλεκτροπαραγωγής αιολικής και ηλιακής ενέργειας καθώς και μονάδες παραγωγής από βιομάζα, εισέρχεται στην ελληνική αγορά σε συνεργασία με τον Όμιλο Globalsat, που ηγείται στη διανομή και διαχείριση προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας, με τη δημιουργία της εταιρείας Greenvolt Next Greece.

Η Greenvolt Next Greece συνδυάζει την εμπειρία και την τεχνογνωσία του Ομίλου Greenvolt στον τομέα της πράσινης ενέργειας, με τη δύναμη και την υψηλή αναγνώριση του Ομίλου Globalsat στον τομέα της τεχνολογίας. Η Greenvolt Next Greece έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις καταναλώνουν, παράγουν και μοιράζονται την ενέργεια, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό της αγοράς.

Με την Ελλάδα να αποτελεί τον 4ο σταθμό της επέκτασης της Greenvolt στον τομέα της κατανεμημένης ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές (Distributed Generation), η Greenvolt Next Greece παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις πράσινης ενέργειας για τη σύγχρονη επιχείρηση, που καλύπτουν πλήρως τις ενεργειακές της ανάγκες από την παραγωγή έως την κατανάλωση, τη φόρτιση, την αποθήκευση και την παρακολούθηση της ενέργειας.

Συγκεκριμένα, οι λύσεις της Greenvolt Next Greece καλύπτουν τέσσερα βασικά πεδία:

  • Ηλιακή Ενέργεια που περιλαμβάνει τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία φωτοβολταϊκών έργων ιδιοκατανάλωσης.
  • Ανάπτυξη σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που περιλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρικών φορτιστών, καθώς και τη διαχείριση των σημείων φόρτισης.
  • IoT Smart Metering που περιλαμβάνει την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ενέργειας που καταναλώνεται σε πραγματικό χρόνο.
  • Ανάπτυξη έργων Ενεργειακών Κοινοτήτων για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας στον ενεργειακό τομέα, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

O κος Βασίλης Παπαδόπουλος,  Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Globalsat υπογράμμισε:

«Οι ολοκληρωμένες λύσεις για τις επιχειρήσεις που μετασχηματίζονται ψηφιακά και ενεργειακά, είναι στην καρδιά της ανάπτυξής μας τα τελευταία χρόνια. Με ένα διαφοροποιημένο και συνεχώς εξελισσόμενο portfolio προϊόντων και υπηρεσιών, ο Όμιλος Globalsat έχει κερδίσει την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη κορυφαίων οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Η σύμπραξή μας με τον Πορτογαλικό Όμιλο Greenvolt είναι το επιστέγασμα της δύναμης του Ομίλου στην ελληνική αγορά. Μέσω της Greenvolt Next θα ενισχύσουμε τις λύσεις πράσινης ενέργειας που προσφέρουμε στους εταιρικούς μας πελάτες, με κύριο στόχο να συμβάλλουμε καθοριστικά στην ενεργειακή τους μετάβαση, στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην μείωση του αποτυπώματός τους.».

Ο κος João Manso Neto, CEO του Greenvolt Group δήλωσε:

«Η Ελλάδα είναι ο 4Ος σταθμός της διαδρομής μας στον τομέα της κατανεμημένης ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές, που ξεκίνησε μόλις το 2021 αλλά παρουσιάζει εντυπωσιακά αποτελέσματα, καθώς εδράζεται σε σταθερά και σίγουρα βήματα ανάπτυξης. Η Ελλάδα έχει πολύ σημαντικές προοπτικές για την αγορά των υπηρεσιών πράσινης ενέργειας και θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα αποτελέσει μια κομβική χώρα στην εξέλιξη της Greenvolt παγκοσμίως. Η Greenvolt έχει παρουσία σε 16 χώρες (Πορτογαλία, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία, Σερβία, Μεξικό, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ισλανδία, Ουγγαρία, Δανία, Γερμανία, ΗΠΑ και Ελλάδα). Οι τρεις κύριες δραστηριότητες μας επικεντρώνονται σε: Υπολειμματική βιομάζα – παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, Υπηρεσίες Αιολικής & Ηλιακής Ενέργειας – χερσαία αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκοί σταθμοί ενέργειας, , καθώς και λύσεις φωτοβολταϊκών κατανεμημένης παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων Ενεργειακών Κοινοτήτων για την παραγωγή και διανομή πράσινης ενέργειας.» 

Ο κος Ruben Carvalho, Managing Director της Greenvolt Next Greece σημείωσε:

«Η Greenvolt Next βρίσκεται στην Ελλάδα, σε μια χώρα που παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον για την αγορά της πράσινης ενέργειας. Το διαφορετικό που θέλουμε να φέρουμε στην Ελληνική αγορά με την παρουσία μας είναι η αλλαγή στον τρόπο που καταναλώνουμε, παράγουμε και μοιραζόμαστε την ενέργειά μας, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες, καθώς και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό της αγοράς. Έχουμε σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για την Ελλάδα και θεωρούμε ότι τα επόμενα χρόνια, θα είμαστε σε θέση να έχουμε υλοποιήσει σημαντικά έργα, υποστηρίζοντας την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων»,