Ε.Ε.ΣΥ.Μ και ΟΦΑΕ: Πρωτοβουλία για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας

Ολοκληρώθηκε μια συλλογική προσπάθεια πολλών φορέων για την μεταφορά υλικού ανθρωπιστικής βοήθειας προς τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.
Ε.Ε.ΣΥ.Μ και ΟΦΑΕ με αισθήματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον λαό της Τουρκίας, ενώσαν δυνάμεις οργανώνοντας τις υπηρεσίες μεταφοράς των ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας από περιφερειακές ενότητες της χώρας μας, προκειμένου αυτά να παραδοθούν σε κέντρο περισυλλογής στο Tekirdağ Τουρκίας, από όπου τα παρέλαβε η Τουρκική αντιπροσωπεία με σκοπό να τα παραδώσει στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

Την μεταφορά του υλικού ανέλαβαν ελληνικά φορτηγά οχήματα ενώ στο σημείο της παράδοσης μετέβη και αντιπροσωπεία της ΟΦΑΕ όπου πραγματοποίησε συμβολική συνάντηση με την ομόλογη ένωση μεταφορών Τουρκίας UND, η οποία είναι επίσης μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Μεταφορών IRU, σε ένδειξη καλής θέλησης, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

Οι προκλήσεις των εποχών είναι έντονες κι αυτό που απαιτείται είναι αλληλεγγύη και συνεργατικότητα για να τις αντιμετωπίζουμε. Έτσι κι αυτή η προσπάθεια χρειάστηκε την συνεργασία πολλών για να είναι επιτυχής.

Καίρια ήταν η συμβολή των εταιρειών στο κάλεσμα για την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας παρέχοντας είτε οικονομική ενίσχυση, είτε δωρεάν μετακίνηση με τα πλοία και απαλλαγή καταβολής διοδίων στα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων περιοχών της Τουρκίας. Συγκεκριμένα σε αυτό το καθοριστικής σημασίας έργο συμμετείχαν:

οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ΑΝΕΚ LINES & ΒLUE STAR FERRIES, η Ένωση Ελληνικών Υποδομών και Οδών με Διόδια «HELLASTRON» και τα μέλη της NEA ΟΔΟΣ Α.Ε., ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, Αυτ/μος ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, & ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, καθώς και η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕ .