Ίδρυμα Vodafone: Η εφαρμογή DreamLab συμβάλλει στην έρευνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Η εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone εμπλουτίζεται με ένα νέο ερευνητικό έργο, το οποίο έχει στόχο να βοηθήσει τους επιστήμονες του Imperial College London να συλλέξουν δεδομένα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις συνέπειες των τροπικών κυκλώνων. Οι χρήστες της εφαρμογής προσφέροντας την επεξεργαστική ισχύ των smartphones τους μπορούν να συνεισφέρουν στην επιτάχυνση της έρευνας των επιστημόνων και να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός μοντέλου που χαρτογραφεί τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής σε κυκλώνες και ακραία καιρικά φαινόμενα.

Τα smartphones είναι μικροί «ψηφιακοί υπερυπολογιστές» ικανοί να επεξεργάζονται περίπλοκα δεδομένα, γεγονός που θα επιτρέψει στους επιστήμονες να συλλέξουν στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον κίνδυνο των κυκλώνων, ένα φαινόμενο που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλεί ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως και φαίνεται να εντείνεται εξ’ αιτίας της κλιματικής αλλαγής. Μέσω της εφαρμογής DreamLab, χρήστες από όλο τον κόσμο μπορούν να συνεισφέρουν στο ερευνητικό έργο των επιστημόνων να δημιουργήσουν την μεγαλύτερη δημόσια βάση δεδομένων για τους τροπικούς κυκλώνες, ενώ κοιμούνται και το smartphone τους φορτίζει.

Η βραβευμένη και δωρεάν εφαρμογή DreamLab του Ιδρύματος Vodafone, με πάνω από 2 εκατομμύρια downloads σε 17 χώρες, συμβάλλει στην επιτάχυνση  ζωτικής σημασίας επιστημονικών ερευνών αξιοποιώντας την επεξεργαστική ισχύ των smartphones. Τα smartphones, λειτουργούν ως ένας «ψηφιακός υπερυπολογιστής» ικανός να επεξεργάζεται δισεκατομμύρια υπολογισμούς, χωρίς να συλλέγει προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Μέχρι σήμερα το DreamLab έχει βοηθήσει το Imperial College London να επιταχύνει έρευνες για την νόσο COVID-19, τα συμπτώματα του long COVID συνδρόμου και τον καρκίνο.

Η νέα έρευνα του DreamLab είναι διαθέσιμη για όλους τους χρήστες smartphone στο Play Store για κινητά Android και στο App Store για κινητά iOS, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από χρήστες Mac. Όλοι μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή του DreamLab, να επιλέξουν το ερευνητικό έργο που θέλουν να υποστηρίξουν και κάθε φορά που το smartphone τους φορτίζει, θα  συμβάλλουν στην επιτάχυνση της έρευνας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τους τροπικούς κυκλώνες.