“Το Παιχνίδι της Επιρροής”: Ο εθνικός νικητής στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καρλομάγνου για τη Νεολαία 2023

Ο φετινός νικητής για την Ελλάδα του Βραβείου Καρλομάγνος για την Νεολαία 2023 είναι το  “Παιχνίδι της Επιρροής” από το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης . Εμπνευστής του παιχνιδιού είναι ο μαθηματικός Στάθης Κουκουλάς  και στον τελικό σχεδιασμό και την υλοποίηση συμμετείχαν οι μαθητές Μαρία Κατσανεβάκη, Αγγελική Αναγνώστου, Βασιλική Μπάλιακα, Δανάη Γούτου, Βαρβάρα Δάλα, και η βιολόγος του ΜΣΜ, Αναστασία Κατσαρού.

Πρόκειται για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, τύχης, διπλωματίας και διαχείριση πόρων χτισμένο γύρω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με κύρια χαρακτηριστικά την απλότητα των κανόνων, τον τρόπο παιχνιδιού, την ισορροπία και το αίσθημα δικαιοσύνης. Στο παιχνίδι εξομοιώνεται η λειτουργία του Ευρωπαΐκού Κοινοβουλίου, με τους ευρωβουλευτές, τις επιτροπές και τη δυνατότητα επιρροής τους στη διαμόρφωση των αποφάσεων για την Ευρώπη.

 

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα “Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” (EPAS) , με δράσεις που διαρκούν όλο το σχολικό έτος, από μία ομάδα 12 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών.