Σύμπραξη AXA και ΙΟΑΣ

    Η ΑΧΑ Ασφαλιστική έχει αναπτύξει τριετή συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για θέματα πρόληψης και εκπαίδευσης στην οδική ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό, εκπαίδευσε την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013, με τη βοήθεια του Ι.Ο.ΑΣ., το προσωπικό της στη Θεσσαλονίκη.

    Ο Εκπρόσωπος και Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Ινστιτούτου, κύριος Ευγένιος Πετούμενος και δύο εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ. πραγματοποίησαν παρουσίαση για τα «Αίτια, Αποτελέσματα και Πρόληψη» των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας, ενώ μετά την παρουσίαση προβλήθηκαν σχετικά βίντεο.

    Επιπρόσθετα, έγινε αναφορά στη συνεργασία της ΑΧΑ με το Ι.Ο.ΑΣ. και συγκεκριμένα στη δημιουργία και ανάπτυξη του προγράμματος «Κάντο-Σωστά» και παράλληλα μοιράστηκε το αντίστοιχο υλικό. Επιπλέον, μέσα από την ενημέρωση οι άνθρωποι του Ινστιτούτου παρότρυναν το προσωπικό της ΑΧΑ στη Θεσσαλονίκη να συζητήσουν με τους οικείους τους ζητήματα γύρω από την οδική ασφάλεια και να ζητήσουν από τους μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου που έχουν στο περιβάλλον τους να απαντήσουν στο online ερωτηματολόγιο www.kantososta.gr που έχουν αναπτύξει η ΑΧΑ και το Ι.Ο.ΑΣ. .

    Δεδομένου ότι τα οδικά δυστυχήματα αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στον κόσμο, με 1.3 εκατομμύρια ανθρώπους να χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους, τα Ηνωμένα Έθνη ανακήρυξαν το 2011-2020 Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια. Για την ΑΧΑ το ζήτημα της οδικής ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα και έχει ως στόχο να οικοδομήσει μία ισχυρότερη και ασφαλέστερη κοινωνία αναπτύσσοντας τις δεξιότητές της, τους πόρους της και την εμπειρία της στη διαχείριση κινδύνων. Η ευαισθητοποίηση για το θέμα αυτό είναι ένας τρόπος για την καταπολέμηση των τροχαίων και για την ΑΧΑ η εκπαίδευση είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της προσπάθειάς της στην Εταιρική Υπευθυνότητα. Αναλογιζόμενοι μάλιστα πως οι τραυματισμοί από τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για νέους της ηλικιακής ομάδας 15 – 29 ετών, η παρέμβαση της Εταιρείας στη συνεργασία της με το Ινστιτούτο, εντοπίζεται σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ