BFF Banking Group: Συνεργασία με την Kooling για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας

Ο Όμιλος BFF Banking Group – η μεγαλύτερη, ανεξάρτητη τράπεζα παροχής εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών λύσεων στην Ιταλία και κορυφαία εταιρεία υπηρεσιών διαχείρισης και εκχώρησης επιχειρηματικών απαιτήσεων – factoring – χωρίς δικαίωμα αναγωγής από τις Δημόσιες Διοικήσεις στην Ευρώπη, παροχής υπηρεσιών κινητών αξιών και υπηρεσιών τραπεζικών και εταιρικών πληρωμών – ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Kooling για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας.

Χάρη στη συνεργασία με την Kooling –  εταιρεία με ηγετική θέση στη διαχείριση Βig Data που σχετίζονται με την κινητικότητα και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις – η BFF θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της σε ό,τι αφορά τη μέτρηση και καταγραφή του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών Scope 3.

Επιπλέον, μέσω της εφαρμογής Kooling, η BFF δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενούς της να συμμετέχουν σε κοινές δράσεις με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να κατανοήσουν τον αντίκτυπό των καθημερινών συνηθειών μετακίνησής τους και τον αντίκτυπο τους στο περιβάλλον, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιο περιβαλλοντικά αποδοτική καθημερινότητα.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην εταιρική πολιτική κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης της BFF, η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη σταδιακή ανακαίνιση των χώρων εργασίας, ξεκινώντας από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Μιλάνο που θα φέρουν την ονομασία «Casa BFF» και τα οποία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το 2024. Σημειώνεται ότι τα γραφεία θα φέρουν την πιστοποίηση LEED Platinum, ενώ αντίστοιχες περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις φέρουν και τα γραφεία της BFF στη Μαδρίτη της Ισπανίας (LEED Platinum) και στην πόλη Λοτζ της Πολωνίας (LEED Gold).

Η Marilena Ferri, HR & Organizational Development Director, του Ομίλου BFF Banking Group, δήλωσε: «Η κινητικότητα έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, γι’ αυτό και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να επενδύσουμε στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων μας και την προώθηση των εργαλείων που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τις συνήθειες μας. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, θέλουμε να ενισχύσουμε τον τρόπο που κατανοούμε και αντιλαμβανόμαστε τις περιβαλλοντικές συνέπειες της εργασιακής μας ζωής και των επιλογών μας που σχετίζονται με την κινητικότητα, και να εργαστούμε για να ενθαρρύνουμε αποτελεσματικές και υπεύθυνες επιλογές από όλους μας».

Ο David Falconi, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Kooling, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε την τιμή να υποστηρίξουμε με την τεχνολογία μας τους στόχους του Ομίλου BFF Banking Group αναφορικά με τις περιβαλλοντικές του επιδόσεις. Αφαιρώντας την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα από τις διαδικασίες συλλογής και μέτρησης περιβαλλοντικών δεδομένων και αναπτύσσοντας την προοπτική ενός εργατικού δυναμικού με εξατομικευμένες γνώσεις, η Kooling θα συμβάλει στην επίτευξη της φιλόδοξης περιβαλλοντικής στρατηγικής της BFF, προφέροντας παράλληλα σημαντική λειτουργική αποτελεσματικότητα».